woensdag 1 juli 2015

de proloog
dinsdag 0 november 1999
Wikken en wegen was het. Noord Spanje of toch van Atlanta naar Denver? Beiden vielen om verschillende redenen af. Het wordt dit jaar een Tour de France met alleen maar leuke B&B's en hotelletjes. Vaak twee dagen op dezelfde plek en geen enorme afstanden. Vanavond rijden we na de laatste werkdag naar het zuiden van België naar de eerste leuke B&B Het Bintjeshof in Kortrijk.

Bintjeshof

zwarte zaterdag omzeilen
vrijdag 31 december 1999
Het was tot voor kort de bedoelding dat we morgen pas vanuit Kortrijk naar het zuiden zouden rijden, totdat we ontdekten dat precies die dag bekend staat als zwarte zaterdag. Dus werden er wat omboekingen gedaan en vertrekken we een dagje eerder om de zwaarste files te omzeilen.

Les Arbes Rouges

verjaardag
woensdag 1 december 1999
We koersen vandaag, op Erwin's verjaardag en zwarte zaterdag verder naar het zuiden (nadat we ergens pannekoeken of crepes gegeten hebben). We eindigen de dag in La Rochelle, waar we ook morgen nog een dagje verblijven.

La Rochelle Lodge

nog een beetje naar het zuiden
vrijdag 3 december 1999
We zakken nog iets verder naar het zuiden af en verblijven twee dagen vlak bij Bordeaux. Het plan is om die stad en de omgeving te verkennen.

Bleu Raisin

oostwaarts trekken
zondag 5 december 1999
Vandaag beginnen we aan bijna twee weken oostwaarts trekken. Daarbij zullen we zo veel mogelijk de kleinere binnendoor wegen gebruiken. We zien wel wat we onderweg tegen komen, niets moet, alles mag is het motto.

La Grange de Jaillac

een gouwe ouwe
dinsdag 0 november 1999
Toen het idee van een Tour de France was ontstaan, was ook één ding direct duidelijk. Als er een mogelijkheid was zouden we ook weer overnachten in Le Source du Bonheur bij Luc en Anja. En natuurlijk genieten van een van de heerlijke diner creaties van Luc. Ook hier zijn we weer twee dagen.

Le Source du Bonheur

naar de kust
woensdag 8 december 1999
We rijden naar het zuidelijkste punt van deze reis en eindigen vlak bij Narbonne en vrijwel aan de Middellandse Zee. Onze chambre d'hôte staat op ongeveer 200 meter van het strand. We vermaken ons hier dus wel twee daagjes.

La Clef des 3 Filles

een klein ommetje
vrijdag 10 december 1999
Soms kom je bij het zoeken naar overnachtingsplekken locaties tegen die eigenlijk niet zo handig in de route passen, maar uiteindelijk toch het omrijden waard zijn.

Le Mas

Mont Ventoux
woensdag 1 december 1999
Maar dat omrijden heeft ook zo z'n voordelen. Want nu is de Mont Ventoux veel makkelijker in de route te plakken. Deze als de kale berg bekend staande hobbel in de Tour de France stond al een tijdje op het todo lijstje.

Sur Les Hauteur du Luberon

in het oosten
dinsdag 14 december 1999
We zijn bijna in Italië, dus verder naar het oosten gaan we niet. Na een korte stop hier hebben we nog een ruime week om noordwaarts te trekken.

L’Escale en Ubaye

op naar 2.060 meter
woensdag 1 december 1999
We trekken dieper de Franse Alpen in en verblijven deze keer in een hotel dat op zo'n 2 kilometer hoogte in de bergen ligt.

Hotel & Spa L’Alta Peyra

zicht op de Mont Blanc
maandag 6 december 1999
En weer een logeer plek waar we niet lang over na hoefden te denken. En als het helder is hebben we zicht op de Mont Blanc.

Mineral Lodge

meer van Geneve
zaterdag 18 december 1999
Na de Alpen hadden we het idee om naar het Meer van Geneve te trekken. Aan de rand van dat water moest toch wel een leuke B&B te vinden zijn. Maar wat we ook Googleden, niets kwam in de buurt van wat we zochten. Dus zitten we nu ietsje verder landinwaarts.

La Vieille Ferme

richting het noorden
dinsdag 0 november 1999
Vandaag rijden we een flink stuk naar het noorden. We eindigen in de Elzas, waar ondermeer een bezoek aan Strasbourg op het programma staat.

Hotel Barriere Ribeauville Resort

champagne!
dinsdag 21 december 1999
Op naar de finale stop in het hart van de Champagne streek. Ingeborg gaat vast een paar soorten proeven.

La Tomelle

het zit er op
vrijdag 3 december 1999
Op deze zondag rijden, met zeker een kilometer of 4.500 extra op de teller, we naar huis om morgen allebei weer aan het werk te gaan.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet