vrijdag 12 augustus 2005

Follow the river
Vanochtend vroeg uit de veren want langs de route naar Prince Rupert was er veel te doen. De bezienswaardigheden begonnen al eerder dan verwacht, want bij Moricetown werd door native Americans op traditionele wijze, dus met netje en harpoon gevist op enorme zalmen die tegen een hoge waterval opsprongen. Er moesten aardig wat foto's voor gemaakt worden (op de meeste was alleen water te zien), maar er zijn er een paar prima gelukt.

Zo'n 70 kilometer op de route stopten we bij Hazelton, het meest noordelijke punt van onze reis. Het stadje is een combinatie van een oude nederzetting van native Americans (Indianen) en blanken die zich in de 19e eeuw daar vestigden. Verschillende nakomelingen van indianenstammen leven in dit gebied en hebben hun culturele erfenis achtergelaten. Zo bezochten we het stadje 'Ksan, waar totempalen en longhouses als een soort openluchtmuseum zijn ingericht. Om bij het stadje te komen moesten we een door de Indianen gebouwde en door blanken gemoderniseerde hangbrug over rijden.

Vanochtend begonnen vanuit Smithers langs de Bulkley River, vanmiddag onze reis voortgezet langs de Skeena River, die honderden kilometers lang is en soms zeer breed. Deze laatste was de levensader voor de Indianen voordat een spoorweg werd aangelegd. Dus reden we over glooiende bergen, langs mooi blauw water en genoten van het prachtige weer op weg naar Price Rupert. Daar aangekomen, het hotel staat pal aan de Pacific, bleek dat we vanuit onze kamer zicht op de oceaan hadden. Ook konden we in het restaurant een tafeltje bemachtigen met uitzicht op de oceaan en genoten we van de prachtige zonsondergang, gevolgd door uit zee opzettende mist, die leek op een enorme rollende golf. De laatste momenten van de zonsondergang bekeken we vanuit onze kamer. Het was een mooie, warme dag.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet