zondag 1 mei 2016

op zoek naar de zon
Op zaterdag 28 mei gaan we vroeg naar Warmond voor een bezoekje aan (schoon)mams. Daarna rijden we waarschijnlijk zuidwaarts op zoek naar de zon. Waar we uit zullen komen is nu nog een raadsel. Het gaat afhangen van die zon en het kunnen laden van stroom. Want met een Tesla Model S reizen vraagt toch wat meer inschatting over het verbruik van energie dan een ouderwetse brandstof aangedreven auto. We zullen voornamelijk superchargers van Tesla gebruiken om op te laden. Daar kunnen we met maximaal 600 km/uur (gratis) opladen en dat gaat uiteraard veel sneller dan een normaal stopcontact (10 km/uur) of algemene laadpaal (50 km/uur).

We gaan deze trip ook als generale repetitie gebruiken voor de zomervakantie als we een rondreis door Noorwegen gaan maken. Daar liggen de logeeradressen en route wel vast, zodat ook het opladen van de auto ietwat meer planning vraagt. Met de kennis die we nu gaan op doen kunnen we nog wat schaven aan de routes in Noorwegen.

Op deze website is deze keer weer wat aangepast. Zo is er geen lijst van volgers meer en ook het gastenboek zal niet meer actief zijn. Tijdens de laatste reis naar het noordoosten van de VS kwamen er twee reacties in het gastenboek, terwijl er op onze berichten op Facebook honderden reacties en 'vind ik leuks' kwamen. Die vind je natuurlijk wel op de site terug. Nieuw is ook dat de Tesla continu verbinding heeft het internet en allerlei informatie doorgeeft. Daardoor kunnen we de dagelijks gereden route exact vastleggen en die zul je dus ook op de site vinden.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet