woensdag 1 juni 2016

spanning ten top
Vanmorgen eerst weer lekker ontbeten uit de overvolle mand die voor onze deur stond. Daarna zijn we naar Baux de Provence gereden, waar we onderaan het dorp geparkeerd hebben. Dat betekende een flinke klim naar het op de rots gelegen dorp. We waren nog vroeg, waardoor het nog rustig was. Na wat rond gelopen en enkele winkeltjes bezocht te hebben reden we verder naar Saint Remy de Provence over een prachtige door de bergen slingerende route.

Toen besloten we de Mont Ventoux nogmaals te bezoeken. De vorige keer was het midden in de zomer en heel erg druk, waardoor zelfs bovenop parkeren niet eenvoudig bleek. Nu zag het weer er een stuk minder gunstig uit en zou het vast een stuk rustiger zijn. Verder wilden we de berg vanaf de andere kant op rijden. Dus koersten we naar Bedoin aan de voet van de "kale berg". Toen steeg de spanning. De dichtsbijzijnde supercharger ligt in Orange en die moest gehaald worden. Aan de voet van de berg was de batterij nog 28% vol. Bergop liep het verbruik echter op tot meer dan 600 Wh/km (vergelijkbaar met 200+ km/uur rijden of plankgas optrekken), dus begon de navigatie te roepen dat we moesten keren. We reden op wat fietsers na echter alleen, dus met een rustig tempo (45 km/uur) omhoog was geen probleem (harder wil je daar ook niet met die bochten en afgeronden). Uiteindelijk boven gekomen met nog 14% stroom over, waarbij de te verwachte rijafstand nog maar enkele kilometers was.

De top bleek compleet gehuld in mist. Het bouwwerk op de top was nauwelijks zichtbaar ook al stonden we er maar enkele meters vanaf. Dus afdalen maar. De mist hield aan en gelukkig stonden er witte strepen aan de rand van de weg zodat je nog enig idee had waar je heen moest. En de zo nu en dan een eenzame fietser die uit het niets omhoog opdook maakte het nog spannender.

Halverwege de afdaling was de mist (wolk) plots weg en reden we achtervolgd door een fietser met ruim 70 km/uur omlaag. Beneden aangekomen was de batterij weer voor 26% vol en konden we probleemloos naar de supercharger in Orange rijden. Daar kochten we bij de supermarkt gelijk wat brood, terwijl de auto met zo'n 560 km/uur werd bijgeladen. Nu wel de goede richting kiezend bij het oprijden van de A7 waren we een uurtje later terug bij de B&B, waar we ons nog een keer tegoed deden aan een kwartiertje zweten in de hammam en een "duik" in het bubbelbad.

 
Vandaag reden we deze route:
 
Ingeborg Adegeest Bonjours à tous!

Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Les Baux-de-Provence.
Erwin Lubbers Daar komt het blauw...

Monique Tijmes-Verbeek Alleen maar blauw .... 😄😄😄
Ingeborg Adegeest Genieten hier!

Martin van den Doel Zo aan de wandel Er🤔👏🏻🚶🏼🚶🏼
Erwin Lubbers Ja, 't moet niet gekker worden...
Ingeborg Adegeest Hij stelde het zélf voor, Martin!😳
Agnes Verburgt Mooi daar!
Ingeborg Adegeest

Yvonne van der Hoek Lekker....
Chambre D'hôtes Lasourcedubonheur geeft direkt zin in een koffiepauze, geniet ervan, grt
Ingeborg Adegeest En bij de afdaling zagen we NIETS meer..

17:26
Monique Tijmes-Verbeek Weg zon ...
Ingeborg Adegeest Creatieve route terug...

Erwin Lubbers De Mt Ventoux op en af...

19:06
Erik Verheijen Met de fiets toch????🚲
Bauke Van Beurden Is afzien hè 😊
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Bien Loin d'Ici Spa B&B.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet