vrijdag 3 juni 2016

navigatiesystemen blijven vreemd spul
Vanmorgen eerst op zoek naar een plek om te ontbijten. Een buffet in het hotel trekt ons niet zo en ook hier is de prijs die men vraagt voor dat wat we ervan eten staat niet in verhouding. Dus langs de boulevard gelopen en bij een restaurantje een koffie, jus en croissant besteld. Toen nog even een stukje door Sitges gestruind en daarna terug naar het hotel. De auto, compleet opgeladen, weer in lift in gereden en zo snel mogelijk het dorp weer uit. Opnieuw kwamen we namelijk tot de conslusie dat die Spaanse kustplaatsen niets voor ons zijn. Te commercieel, te druk, te rommeling en niks authentieks. En Sitges al helemaal niet, met op elke hoek van de straat een homobar, dark room of private club.

Gisteravond hadden we al een plekje voor de komende nacht op internet geboekt in het noordelijker gelegen Calonge. Iets meer landinwaarts (ter hoogte van Platja d'Aro) en zo op de site te zien een kleinschalige B&B die lekker rustig is gelegen.

Eerste stop is Villafranca des Penedes, waar we bij een bakkertje neerstrijken voor een lekkere kop koffie. Na een bezoekje aan de plaatselijke VVV rijden we naar de wijnmakerlj Codorniu. Dat staat in de folders die we meenamen en ziet er prachtig uit. Helaas is de volgende engelstalige toer pas uren later, dus wandelen we zelf wat rond op het landgoed. Natuurlijk gaat Ingeborg ook een glaasje van de Cava die hier gemaakt wordt proeven. En daarna verdwijnen er opnieuw wat flessen in de frunk (front trunk) van de Tesla.

Dat stellen we de navigatie in op Mas Rosello. Voor de niet Tesla bekenden onder ons even wat uitleg. Op het scherm in de Tesla kun je via Google Maps een naam of adres invoeren. Dus voerden we Mas Rosello in en klikten op de navigeer knop. Het ging allemaal prima tot we op een gegeven ogenblik vlak bij de eindbestemming waren en de navigatie ons een niet geasfalteerd weggetje op stuurde. Behoorlijk omhoog en steeds rotsiger. Na een meter of vijfhonderd hobbelen kwam het verlossende woord: u heeft uw bestemming bereikt en deze ligt aan de rechter kant. Eh? Rechts? Alleen maar bomen. Links dan misschien? Ook alleen bomen... Nog een stukje doorrijden dan maar. Na een meter of tweehonderd kwam er een huis. Maar dat leek van geen kant op de B&B en de hond die luid blaffend op ons toekwam gaf ook geen welkom gevoel. Dus het adres maar eens ingevoerd en toen bleek de locatie ineens bijna 9 kilometer verderop te zitten. Nog verder de berg op vond hij. Nou, dat dachten we niet, misschien zou de weg nog slechter worden. Met wat heen en weer gesteek de afdaling weer ingezet en met een compleet bruine auto van de modder beneden gekomen werd opnieuw koers gezet naar Mas Rosello. Dat bleek wel het juiste adres en dit zag er gelijk geweldig uit.

Gisteravond hadden we dus geboekt. En vanmorgen troffen we een mail aan waarin de reservering weer werd geannuleerd. Dus maar even gebeld. In moeizaam Engels werd uitgelegd dat de prijs van de suite die we gekozen hadden niet klopte, maar dat we zeker konden komen voor een normale kamer. Ook goed. Bij het binnenstappen zegt de eigenaar als eerste dat de suite vrij is, dus dat we een gratis upgrade krijgen. Eh, snij je jezelf nu niet een beetje in de vingers? We hebben het maar zo gelaten :-)

De suite is echt enorm, drie kamers, een badkamer en een zitje buiten. Om nog maar te zwijgen over de rest van de faciliteiten in de B&B. Televisiekamer, huiskamer, ontbijtruimte, een zwembad en ga zo maar door. Alles wordt door de eigenaar vol liefde getoond. We raken 'm bijna niet kwijt.

's Avonds naar Palamos gereden waar we bij een klein restaurantje hebben gegeten. Daarna opnieuw door de navigatie door donkere kleine straatjes over de berg gestuurd om bij de B&B te gerakan. En toen heerlijk geslapen.

 
Vandaag reden we deze route:
 
Ingeborg Adegeest Buenos días desde Sitges! Deze foto is nog van gisteren..

Agnes Verburgt Nog even lekker genieten!!!
Adam Blackwood Good picture you guys. :)
Arie Giesen Beter weer dan hier.al dagen grauw en grijs. Geniet er maar van
Ingeborg Adegeest

08:40
Henny Lubbers Aanrader ...... Met de trein van Sitges naar Barcelona .....
Henny Lubbers Dan stap je middenin centrum uit ......
Ingeborg Adegeest Breakfast!

Robert Lubbers Petit déjeuner ?
Ingeborg Adegeest Sí!
Ingeborg Adegeest Wandeling door Sitges

bij Cau Ferrat Museum 10:04
Chambre D'hôtes Lasourcedubonheur wat een blauwe lucht, mooi, maak er een fijne dag van, grts Anja
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Vilafranca del Penedès.
Ingeborg Adegeest Weer op pad...

Martin van den Doel Leuk plaatsje met veel Cava en Wijnhuizen in de buurt🍾🍾
Ingeborg Adegeest Je méééént het!😉
Erwin Lubbers Wijnstalletje...

bij Cavas Codorniu 13:00
Ingeborg Adegeest Mooi cavahuis!

bij Cavas Codorniu 13:06
Ingeborg Adegeest Proost!

bij Cavas Codorniu 13:21
Adam Blackwood Cheers
Ingeborg Adegeest Op weg naar de B&B ... We komen diepe kuilen en plassen tegen....

15:50
Erwin Lubbers Volgende pareltje... En ja Hans gisteravond pas na tien uur geboekt...

bij Mas Roselló 16:38
Ingeborg Adegeest Arrived!

bij Mas Roselló 17:12
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Palamós.
bij Palamós 19:37
Ingeborg Adegeest Iemand vroeg vandaag: "Are you guys American?" Ik zei: "Do we look like Americans?" Was ff Erwin's shirt vergeten...☺️

bij La Menta 20:31
Monique Tijmes-Verbeek Ik denk dat het je accent is Ingeborg :-)
Ingeborg Adegeest Nee vooral de rug van Erwin...
Ingeborg Adegeest Toet!!

bij La Menta 21:14
Ingeborg Adegeest Na een heerlijke dag is het goed "thuis" komen...

bij Mas Roselló 22:07
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Mas Rosello.
bij Mas Rosello 22:28

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet