maandag 30 mei 2016

cruising France
En zo is de derde dag van deze reis begonnen. De volgende B&B die we echt pas gisteren boekten ligt in Nimes en dat is een kleine 500 kilometer rijden. Dus na een prima ontbijt met erg veel verse keuze op pad. Het wordt bijna een gewoonte, maar de eerste opmerking die je hoort buiten als de bediende met de koffers aan komt is "nice car". Via de wijnroute Route des Grands Crus rijden we via allerlei kleine weggetjes bijna tot Macon. Dan draaien we de tolweg op en opnieuw zijn we erg blij dat we een tolpoort kastje hebben. Aanrijden tot de slagboom, er klinkt een piep in het apparaatje en hopla, de slagboom gaat open. En dat terwijl er in de kaartjestrekrij naast je een domme "Hollander" net te ver is doorgereden met z'n caravan en moeilijk staat te doen om zich uit z'n deur te wringen om het kaartje te kunnen pakken.

We rijden vrijwel de hele weg op autopilot, waardoor zelfs Erwin veel meer ziet dan normaal tijdens het rijden. Even naar een kasteeltje of dorpje in de verte kijken gaat nu makkelijk. De auto stuurt, remt en geeft gas. En dat doet hij zelfs zo goed, dat ook Ingeborg die in de eerste week dat we in de auto reden vaak riep "stuur nou maar zelf", het de gewoonste zaak van de wereld vindt en zegt dat ze zo ook wel auto kan rijden.

Na een korte laadstop in Macon, waar een kleine supercharger staat, bij een klein hotel dat er aan de buitenkant niet echt aanlokkelijk uit ziet, maar volgens de website binnen erg modern is (www.hotel-restaurant-lavieilleferme.com), al twijfel ik sterk over het moment waarop de foto's gemaakt zijn. Ik meen het zwembad te hebben zien liggen en ik kreeg niet echt actuut zin om er in te springen, terwijl dat op de site wel het geval is. Maar goed, we hadden weer wat extra stroom, zodat we gewoon met 135 km/uur konden blijven doorrijden tot zeker Valence.

En als we dat niet zouden halen, konden ook net onder Lyon nog een extra lader aandoen. Na het gebruikelijke oponthoud bij de tunnel van Lyon, wat vandaag overigens best mee viel, besloten we ook die supercharger even te bezoeken. We hadden wel trek in een bak koffie. In het Ibis hotel was het personeel echter weinig behulpzaam (als het al zichtbaar was), dus besloten we tien minuten later met 100 kilometer extra lading weer te vertrekken. Hier overigens stonden voor de eerste keer twee andere Tesla's te laden.

Next stop is Montelimar. Het plaatsje is beroemd door de nougat (noga) die er gemaakt wordt en natuurlijk de lavendel die in de buurt groeit, maar helaas nog niet bloeit. Na een korte wandeling door het dorpje rijden we verder naar Orange. De navigatie besluit weer eens de kortste route te nemen, dus rijden we weer over leuke kleine weggetjes door het mooie Franse landschap. In Orange laden we auto weer even op en wandelen we door het bij de supercharger gelegen winkelgebied. Ingeborg doet zich te goed aan een ijsje en Erwin aan een crepes.

Dan gaan we op weg naar de B&B voor de komende drie nachten in Nimes. Bij het oprijden van de snelweg luister ik blijkbaar niet goed naar de navigatie en neem de richting Marseille (da's immers aan zee denk ik). Dan begint de aankomsttijd steeds verder op te lopen en kijkt Ingeborg op de kaart die zegt dat we de A9 moeten volgen, terwijl we op de A7 rijden. Ik zeg dat die wegen na Orange splitsen en de navigatie vast weer een creatieve binnendoor route heeft bedacht. Tot we bij afslag 24 aankomen en Ingeborg op kaart ziet dat die al royaal voorbij Avignon ligt. Sh.t, die splitsing van de A7 en A9 waren we al voorbij toen we bij de supercharger stonden. Keren en terug naar Orange dus. Daar wel de A9 op gereden.

Bij Nimes aangekomen eerst heel de stad door om vervolgens op een straatje uit te komen waar de auto echt net door heen past. Dan het terrein van de B&B op en gelijk het wauw gevoel. Dit gaat een mooie herinnering worden! De eigenaar loopt ons tegemoet en de eerste opmerking is ook nu weer "nice car". Hij blijkt voor Porsche gewerkt te hebben en dit was een concurrent waar ze best voor vreesden.

Na een uitgebreide rondleiding ploffen we naar op ons terrasje. We eten de broodjes met ham en kaas die we uit de supermarkt hebben meegebracht en stappen in de 55 graden hete Hammam en daarna in het lekker koele 40 graden warme bubbelbad. Dan storten we in bed.

 
Vandaag reden we deze route:
 
Ingeborg Adegeest Bonjours á tous!

Ingeborg Adegeest Het reisverslag van gisteren is ook te lezen.... link/
08:36
Ingeborg Adegeest Ontbijtje...

Ingeborg Adegeest Speciaal voor Hans..😀

bij Pommard (21) 10:02
Hans Devries Hmmm lekker! We hebben een fles uit 2005 liggen voor als Maxim 21 wordt :-)
Ingeborg Adegeest Op weg op de route des Grands Crus...

10:11
Ingeborg Adegeest Denderend door Lyon...

bij Lyon, France 12:34
Hetty Willebrands Prachtig, Centre de Pompidou!! Waren we vorig jaar!!!
Hetty Willebrands 😀😀te snel gereageerd , is het niet!!😀😀
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Tesla Supercharger Vienne.
Erwin Lubbers De inimini supercharger van Macon...

12:58
Hans-Christiaan Lemaire Kan je daar ook beter weer mee opladen?
Ingeborg Adegeest Ff benen strekken...

Henny Lubbers En ..... een echte Lubbers staat altijd met zijn handen in zijn zakken .....
Erwin Lubbers Op een parkeerplaats is het net of er een UFO geland is... Allerlei mensen die even een rondje om een Tesla lopen... Kostelijk vermaak...

14:13
Henk Lubbers Leuk toch.......
Henk Lubbers Het is toch een vreemd gezicht een auto zonder uitlaatpijpen.
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Montélimar.
bij Montélimar 15:07
Erwin Lubbers Eindelijk er is blauw in de lucht...

bij Montélimar 15:11
Ingeborg Adegeest Tussenstopje

Ingeborg Adegeest Oeioeioeioeioei...

Robert Lubbers WowWowWow....
Ingeborg Adegeest Een paar geproefd! Errug lekker!
Erwin Lubbers Frunk is bijna vol...
Ingeborg Adegeest Niet overdrijven, Erwin!🙄
Yolanda Lubbers LekkerLekkerLekker...
John Koens Zuupert😵
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Tesla Supercharger Orange.
Erwin Lubbers Zowel onszelf als de auto van energie voorzien...

Hans Devries zien we daar de mont ventoux, aka de kale berg?
Erwin Lubbers Dat zou heel goed kunnen, straks zal ik ff goed kijken...
Erwin Lubbers Yep it is!
Erwin Lubbers Volgende pareltje... Een maand open, met eigen hottub buiten, hammam en zwembad...

Hans Devries Serieus, waar halen jullie ze vandaan 👍🏼

"Op de bonnefooi". Yeah right!
Erwin Lubbers Ja Hans echt eergisteren gevonden, staat gewoon bij Booking...
Bauke Van Beurden Lekker bubbelen 😊
Albert Tijmes Gossiemikkie hadden ze daar zelfs eten voor de electrozoef🤔🤔🤔🤔
Ingeborg Adegeest

Chambre D'hôtes Lasourcedubonheur Nieuw talent in huis?
Henny Lubbers Had nou maar les genomen ......
Henny Lubbers Wat leuk, dat bad op het balkon .....
Henny Lubbers Istie gestemd?
Erwin Lubbers Hij is hagelnieuw en klinkt goed, alleen kan ik er niet op spelen 🙄
Henny Lubbers Breng hem maar mee ......
Henny Lubbers Erwin, gitaargrepen op Google ....
Erwin Lubbers Heeft ingecheckt bij Bien Loin d'Ici Spa B&B.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet