vrijdag 8 februari 2008

Pines to Palms
Vanmorgen zijn we redelijk laat opgestaan (iets na zeven uur) en heeft Ingeborg de cinnamon roll broodjes (zoiets als bij ons de croissants) gebakken die we hadden meegebracht van "onze" Appie, Vons. Daarna volgde het dagelijkse ritje naar de Starbucks voor koffie en het plaatsen van een nieuw reisverslag (" Hi Holland!"). Na de laptop teruggebracht te hebben naar het huisje, zijn we naar Pioneertown gereden. Dit in 1946 gebouwde gehuchtje was bedoeld voor een film, die er echter nooit is opgenomen. Nu wordt het gewoon bewoond, het blijft echter een leuke attractie.

Daarna gaan we de Palms to Pines scenic byway volgen. Deze weg wordt omschreven als een van de mooiste routes van Zuid Californie. Aan de hand van reacties op het Alles Amerika forum (internet) rijden we hem echter andersom, want de afdaling naar Palm Desert zou heel bijzonder zijn. De rit blijkt inderdaad fantastisch! Het eerste stuk is een steile kronkelige klim, die zo hoog reikt, dat we op een gegeven moment door de sneeuw rijden. Een stop bij het half bevroren Lake Fulmor zorgt voor erg mooie plaatjes. We rijden het bergdorp Idyllwild in en eten een vers klaargemaakte cheeseburger. We schrikken ons rot van de prijs. Samen kosten ze 6 dollar (een euro of 4) en voor dat geld krijg je echt een veel lekkerder hamburger dan bij McDonalds en Burger King samen.

Na Idyllwild volgt een hoogvlakte waarop diverse ranches zijn gevestigd en koeien grazen. De begroeiing gaat ondertussen over van dennen en loofbomen naar struikgewas. Enige kilometers later maken ook die plaats voor zandkleurige rotsen met een enkele cactus. Dan begint ook de 18 mijl lange afdaling naar Palm Desert. Bij een uitzichtpunt (Vista Point Conchella Valley) is de weg naar beneden goed te zien, overal liggen bochten. Eenmaal onderaan de berg rijden we Palm Desert in. Dat blijkt een bijzonder luxe oord te zijn waarin palmbomen, prachtige huizen, dure auto's en golfbanen het beeld domineren.

Daarna rijden we door naar Cabazon waar Ingeborg graag even wil shoppen in de Desert Hills Outlet. Het aanbod is zo overweldigend dat niet alle shops bezocht kunnen worden (het zijn er 130!!!!!). Tot grote vreugde van Erwin moet Ingeborg haar shopmoment beperken tot Calvin Klein, Colombia en Nike! Dat is toch bijna onmenselijk! Dan rijden we in de schemering voor de laatste keer terug naar onze dome in Joshua Tree.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet