zaterdag 9 februari 2008

terug naar Nederland
Vanmorgen hebben we alle spullen weer verzameld en de koffers gepakt. Na een finale inspectie en de hottub uitgeschakeld te hebben sloten we voor de laatste keer de deur van "ons huisje". De sleutel werd weer in de "keybox" geplaatst en daarna reden we voor de laatste keer naar de Starbucks in Yucca Valley om het verslag te plaatsen, de mail te bekijken en in te checken voor de terugvlucht. Helaas bleken de comfort class stoelen al vergeven, zodat we met de knieen in de nek zullen gaan zitten op rij 33.

De eerste stop is opnieuw de Cabazon Desert Hills Outlet. Ingeborg heeft gisteren bij Columbia een mooie jas gezien voor nog geen 40 dollar en wil die graag Nederland in smokkelen, net als twee pakken Starbucks koffie. De rit daarna naar Los Angeles gaat voorspoedig. Het is veel rustiger dan de andere keren dat we die stad aandeden en binnen iets meer dan twee uur staan we op Venice Beach.

Daar is het door het heerlijke weer een drukte van jewelste. Was het vorige week nog een enkele surfer en vroege zonaanbidder, nu is het een bonte verzameling van kraampjes, winkeltjes en terrasjes. Nog nooit zagen we zoveel weirdo's, hardlopers (vooral de zwoegers onder hen), daklozen, verslaafden, Britney Spears klonen, punkers, bodybuilders, ouwe knarren op skates en zelfs een compleet gedrogeerde man die bepaald onderdeel uit z'n broek liet hangen bij elkaar. Op een terrasje aten we een Ahi Tuna salade en keken we geamuseerd naar dit vreemde zien-en-gezien-worden spel.

We rijden naar LAX waar we de auto met 2.180 mijl op de teller weer inleverden. We kregen hem met 611 mijl, dus legden we deze week 1.569 mijl (2.525 kilometer) af. We keken elkaar verbaasd aan: zoveel? De bus van Hertz bracht ons naar de terminal. Het vliegtuig bleek later te komen, zodat we even na zessen de startbaan over denderde. Los Angeles was goed te zien met al haar brandende lichtjes. Na het eten vielen we, mede dankzij de Simply Sleep pillen die we bij Vons op de kop hadden getikt, beiden in een lichte slaap. Alleen bij Salt Lake City, vlak voor Groenland en bij IJsland werden we even wakker om vervolgens boven Schotland definitief de ogen weer open te doen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet