maandag 27 april 2009

on the road again
Vanochtend rond half 8 ons huis in Rockville vaarwel gezegd met spijt in het hart. Wat hebben we het daar heerlijk gehad! Voor de laatste keer naar de Pioneer Lodge voor koffie en ontbijt bij de open haard. Heerlijk, want buiten wees de thermometer 8 graden aan, ondanks de onbewolkte hemel. Ook voor de laatste keer gereden door Zion National Park, dat er in de volle zon prachtig bij lag. Vandaag een lange rit naar de Grand Canyon.

Tegen twaalven bereikten we Page waar we genoten van het uitzicht op Lake Powell. Ook deden we Horseshoe Bend aan, waar Coby en Erwin halsbrekende toeren uithaalden voor dat ene mooie kiekje door over de rand van de meters hoge rots te gaan hangen. Voor Erwin en Ingeborg was het heerlijk om hier naar twee jaar opnieuw te zijn. Voort ging de reis. Via een "shopmoment" op een prachtig uitzichtpunt over de vlakte (er werden kerstballen bij Navajo indianen gekocht!), reden we tegen drie uur de Grand Canyon binnen.

Ook daar was het weer "wow". Wat een adembenemend mooi natuurverschijnsel is dit toch. Het is nauwelijks te beschrijven of op de gevoelige plaat vast te leggen wat je hier ziet. Toch een poging. Als je aan komt rijden is de omgeving licht glooiend. Dan volgt een parkeerplaats en na 50 meter lopen sta je aan de rand van een twee kilometer diepe, steile afgrond. Een kilometer of 16 verderop zie je die afgrond ook en ook daarachter is het weer vlak. In die kloof zie je een riviertje stromen, die allerlei rotssculpturen heeft uitgesleten.

Na alle viewpoints afgereden te zijn, rijden we door naar Williams. Het is in Arizona een uur vroeger dan in Utah, dus rond een uur of 8 stappen we een mexicaans restaurant binnen. Het is er gezellig en voor een prikkie eten we heerlijk. Daarna gaan we vroeg naar bed, want we hebben het allemaal wel een beetje gehad voor vandaag.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet