woensdag 6 mei 2009

azuurblauw water en eilandjes
Vandaag hoeven we niet ver te rijden. Van Key Largo naar Key West is ruim 150 kilometer over eilandjes die onderling door kleine en grotere bruggen zijn verbonden. De route is prachtig, vrijwel constant zicht op een azuurblauwe Golf van Mexico of Atlantische Oceaan. Onderweg stoppen we een aantal keer om plaatjes te maken.

Op Key West zelf aangekomen waan je je meer op een Caraibisch tropisch eiland dan in Amerika. Er hangt een ontspannen sfeer, het is er druk, overal kun je eten en drinken en overal galmt vaak live muziek. Auto's, fietsers en scooters crossen door elkaar over straat. Eerst op zoek naar de Orchid Key Inn waar we zullen overnachten. Helaas blijken de kamers nog niet klaar, dus gaan we op advies van Brandon (de eigenaar) naar een lunchtentje op het strand. Dat bleek een goede tip. Een uurtje later komen we terug en zijn de kamers klaar. We zetten onze koffers binnen in een prachtige, zo te zien gloednieuw ingerichte kamer. Wat een verschil met het toch wat simpele Hilton Resort gisteren.

Dan is het tijd voor Ingeborg en Coby om hun verjaardagskado daadwerkelijk te gaan krijgen. We rijden naar de haven en daar vertrekt de boot voor een parasailing tochtje. Echt gerust zijn ze er niet op, maar als ze een minuut of 30 later terug zijn, zijn ze laaiend enthousiast. Het was geweldig mooi om heel Key West vanuit de lucht te kunnen zien liggen.

's avonds lopen we naar de zonsondergang aan de westkust van het eiland. Honderden mensen hebben zich daarvoor verzameld. Als de zon onder is lopen we opnieuw Duval Street af. Deze straat van zo'n 3 kilometer lang herbergt 500 bars en 200 restaurants. We kiezen er eentje in een mooi oud pand uit en krijgen een tafel op de veranda. Kreeft en tonijn worden gegeten. Het was een mooie dag.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet