vrijdag 1 mei 2009

raketjes kijken
Vandaag hoeven we niet ver te rijden. Vanuit Melbourne gaan we naar het net iets noordelijker gelegen Cape Canaveral of zoals de officiele naam is John F. Kennedy Space Center. Eerst bekijken we allerlei levensgrote raketten. Sommige zijn niet veel hoger dan een boom, anderen een compleet flatgebouw. Ook gaan we liggen in de capsules waarmee astronauten vroeger de ruimte in gingen. Echt comfortabel is het niet en Erwin zou er niet eens in passen.

Daarna gaan we naar de Space Shuttle Launch Experience. Hier wordt van alles verteld over de lancering van de shuttle en daarna wordt er ook een simulatie van gedaan, waarbij je meemaakt hoe het ding schudt en beeft als je gelanceerd wordt. Dan lopen we een model van de shuttle zelf in. Erg leuk om te zien hoe ruim dit is ten opzichte van de oude capsules. En als klap op de vuurpijl bezoeken we een 3D IMAX voorstelling van de maanlandingen. Wij kijken voortaan met andere ogen richting de maan.

Het laatste deel van ons bezoek is een rondrit met de bus over het terrein waar de raketten daadwerkelijk gelanceerd worden. Helaas blijken de laatste bussen om 3 uur te vertrekken en die zien we net voor ons neus wegrijden. Erg jammer. Dus dan op weg naar Orlando. Bij het wegrijden van Cape Canaveral ziet Coby een krokodil in een slootje liggen. Even later volgen er nog een paar.

De aankomst in Orlando geeft weer een "wow" moment. Het gehuurde appartement blijkt erg fraai te zijn. Meerdere slaap- en badkamers, een werkelijk enorme TV en een grote keuken. Dus haasten we ons naar de lokale supermarkt om proviand in te slaan.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet