dinsdag 5 mei 2009

"krokkies" knuffelen
Bijtijds opgestaan en het huis opgeruimd. Daarna met weemoed afscheid genomen van deze geweldige locatie. Eerste stop was de Starbucks in Fort Myers. Daarna door richting Naples waar we via Big Cyprus National Preserve richting de Everglades reden. In Big Cyprus stopten we bij een boardwalk. De waarschuwingsborden voor alligators zouden ons gewaarschuwd moeten hebben, maar zonder enige onrust liepen we richting het begin van de wandelroute. Bij dat begin wilden we een routekaartje uit een bakje pakken. Op dat moment zei Coby dat hier ook giftige rupsen zijn, en natuurlijk zat er precies op dat bakje een prachtige uitziende langharige rups. Dus maar even wachten tot die weg was. Terwijl we naar die rups keken zien we op hooguit twee meter voor ons een levensgrote alligator in een greppeltje liggen. Laat die boardwalk maar zitten, alleen een paar fotootjes maken en omkeren was het devies. Achter ons geritsel, gelukkig bleek dat een schattig wasbeertje. Teruglopend naar de auto ziet Coby opnieuw een alligator tussen de modder in liggen. Zelfs z'n tanden zijn zichtbaar.

We reden dus al vrij vlot verder om bij een bruggetje te stoppen. Daar blijkt dat alligators niet graag alleen zijn. Van veilige hoogte kijken we een een slootje waar tientallen alligators liggen. Wat zijn die beesten sneaky zeg, als ze vijf centimeter onder water gaan zijn ze compleet onzichtbaar.

Daarna naar Everglades National Park. Het lijkt hier in de zomer wel of je in Afrika bent beland. Enorme grasvlakten met een enkele struik of boom ertussen. Alleen de olifanten en giraffes missen nog. Overigens lopen er in Florida wel nog panters rond. Niet zo veel, maar we worden er talloze keren door verkeersborden op gewezen. Na de Everglades rijden we vlotjes naar Key Largo. Daar overnachten we in het Hilton Resort. We besluiten de avond met een heerlijk diner terwijl we de zon in de Golf van Mexico zien zakken.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet