zaterdag 29 augustus 2009

werk voor Herman den Blijker
Het was de bedoeling om vandaag in een ruk van Oostenrijk naar Nederland te rijden. Maar gisteren bedachten we ons in de loop van de morgen dat het misschien slimmer was deze reis in twee etappes te doen. Dus pakten we de koffers weer in en togen richting Duitsland.

Het eerste oponthoud deed zich al snel voor. Asfalteringswerkzaamheden in het eerste Duitse plaatsje. Vertraging zeker 20 minuten. De gevreesde rondweg om Munchen ging probleemloos, maar op de autobahn richting Stuttgart ging het nog meer mis. Een vrachtwagen die de rechterrijstrook versperde op een locatie waar ook werkzaamheden waren zorgen volgens de radio voor 10 kilometer file. Wij gokken echter zeker op het dubbele. Ruim anderhalf uur stilstaan of vooruit kruipen was het gevolg. Daarna volgde nog kortere oponthoud momenten rondom Karlsruhe, Hockenheim en tientallen wegversmallingen door werkzaamheden.

Na uiteindelijk bijna 10 uur rijden en 600 kilometer later stopten we in Zell am Mosel en zochten een hotel. Op het eerste gezicht zag de kamer er netjes, zij het wat gedateerd, uit. Dat had de alarmbellen moeten doen rinkelen. Het bed was echt een drama. Het stond er waarschijnlijk al net zolang als de rest van het hotel. Het midden lag minstens 5 centimeter hoger dan de buitenkanten, waardoor we de hele nacht lagen te remmen. Het matras was plat geslapen, waardoor de veren van de bodem duidelijk voelbaar waren. En het kussen, ach laat ook maar... Gelukkig was het ontbijt goed. Verse broodjes, jus en voldoende keuze in beleg.

Daarna nog een rondje langs de Mosel gereden, een paar flessen Duitse wijn gescoord en weer de autobahn op. Het stuk tot Koblenz is vreselijk. Betonplaten, die ongelijk liggen. Gelukkig ben je er met plank gas snel voorbij. Na een uurtje of 3, inclusief koffiestop, bij Venlo de grens over en dan nog ruim 2 uur sukkelen op de cruisecontrol naar Rotterdam.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet