zaterdag 22 augustus 2009

de tip van Erik
Onze aanstaande zwager Erik gaf in het gastenboek van deze site de tip om ook even in Llafranc te gaan kijken. Dat hebben we vandaag gedaan. Maar eerst stond de vogel- en vlindertuin in Rosas op het programma. Na wat zoeken werd de tuin gevonden. Lekker rustig was het er. Alleen het gefluit van papegaaien en andere kleurrijke vogels klonk er. Na veel pogingen om de erg bewegelijke vlinders op de gevoelige plaat vast te leggen reden we naar Castell Empuries. Hier slenterde we even lekker rond. Dan op naar Empuria Brava. In dit dorp aan de Middellandse Zee heeft vrijwel elk huis een aanlegsteigertje voor een boot. Erg leuk om te zien al die scheepjes varend door de kleine kanaaltjes tussen de huizen.

Aan de boulevard was het echter razend druk. Parkeren was schier onmogelijk, dus reden we direct door naar Llafranc. Dit blijkt inderdaad een leuk, nog vrij authentiek dorpje. Helaas is ook hier elk stukje waar een auto neer te zetten valt bezet. We rijden dus door naar het vlak boven het dorp gelegen Cap de San Sebastia. Hier kijken we prachtig uit over de Middellandse Zee, terwijl onder ons tientallen bootjes en jachten voorbij varen. Het uitzicht is hier zelfs mooier dan op Cap de Creus waar we eerder deze week waren.

Op de Cap de San Sebastia blijkt ook een restaurant gevestigd. Daar het inmiddels tegen drie uur loopt besluiten we een maaltijd te nuttigen. We bestellen allebei een voorgerecht, wat al flink vult. Daar halen we het wel mee tot het diner vanavond bij het hotel. Vanavond gaan we bijtijds slapen, want morgen wacht een lange rit naar het derde land in onze reis: Italie.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet