dinsdag 18 augustus 2009

dagje zonder planning
Dag 2 in de Spaanse Pyreneeen. Het heerlijk uitgebreid ontbijt was een goed begin van de laatste dag in deze prachtige omgeving. We hadden eigenlijk niets op ons programma staan, wat eigenlijk niets voor Ingeborg is, plannerig als ze is...
Gewoon een paar mooie routes door de bergen uitgezocht en eens kijken wat dat opleverde.

Na mooie uitzichten over een meer kwamen we als eerste aan bij Panticosa. Hoe? Ja, ook wij hadden hier nog niet eerder van gehoord, maar het bleek een resort in ontwikkeling te zijn aan het einde van een "scenic route". Best wel een leuk hotel om bij te tanken. We zetten het op onze "things to do after retirement" lijst. Vervolgens naar het kleine stadje Jaca, ook in de bergen, op zoek naar een plek voor de lunch. Nou, zelfs onze Alexia raakte hier compleet de draad kwijt. Enfin, enige tijd later, nog geen tapastentje gevonden. Dan maar koers gezet naar de volgende bestemming, en ja zowaar, rijd je dan direct af op een leuke lunchplek. Na weer enige worstelingen met het bestellen, (die LOI cursus Spaans voor beginners werd weer node gemist), zaten we prinsheerlijk op het terras. Alsof we "natives" waren.

Na alweer een mooie route door de bergen kwamen we aan bij het klooster van San Juan de la Pena. Daar was een prachtige tentoonstelling van het kloosterleven uit vergane tijd, bovendien was een deel van het klooster omgebouwd tot luxe hotel. Wij hadden echter meer oog voor de fototentoonstelling over moderne steden in China door een Spaanse fotograaf. Het leverde Erwin een prachtige catalogus met foto's op.

Inmiddels liep het al tegen vieren en vonden we het wel weer genoeg voor vandaag: genoeg gezien en de hitte van 35 graden is moordend. Lekker koers gezet naar ons prachtige hotel waar we een frisse duik namen en lekker in een boek doken onder de parasol. De Spaanse Pyreneen hebben ons zeer aangenaam verrast. Een gebied waar we ons nog zeker langer hadden kunnen vermaken. Maar ja, morgen vertrekken we naar oost Spanje, en dat is vast ook heel erg leuk.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet