zaterdag 15 augustus 2009

van Kartaren en kastelen
We beginnen onze dag weer in stijl: een ontbijtje in het kasteelhotel in Couiza. Daarna de koffers gepakt voor een verplaatsing naar Bagneres de Luchon, aan de voet van de Pyreneeen. We bevinden ons in Kartarenland. De Kartaren vormden in de 13de eeuw een sekte die zich afzette tegen de corruptie binnen de Kerk. De meeste Kartaren vonden na een ware heksenjacht de dood op de brandstapel. Van dit stukje geschiedenis tref je overblijfselen in de vorm van kasteelruines over het gehele gebied van zuid-oost Frankrijk verspreid.

We bezoeken er twee. Het Chateau Carthare de Puivert is niet ver van Couiza. Het is absoluut geen toeristische trekpleister en dat maakt het bezoek heel rustig en plezierig. We klimmen en genieten van de rust, het uitzicht en het kasteel. Daarna koers gezet naar Montsegur, een ander kasteel. We zien het van vele kilometers al liggen op een zeer hoge rots. Dat moeten we zien! Maar ja, de auto brengt ons slechts tot aan de voet van de berg. We aarzelen even, want het is 13.00 en het heetst van de dag. Dan beginnen we vol goede moed aan de klim. Oeps, toch wel rotsachtig en steil.... Maar we zetten door! Na een klein uurtje komen we puffend en zwetend boven (alweer!). De 360 graden uitzichten zijn echter fenomenaal en dat doet ons de steile klim van 250 m stijging weer een beetje vergeten. Na weer iets te zijn afgekoeld, zetten we de daling in. Ook best linke soep want sommige rotsen zijn spekglad. Gelukkig is Erwin een gentleman en helpt hij Ingeborg veilig naar beneden.

Dan wordt het tijd om naar ons hotel voor de komende twee nachten te vertrekken. Na 2 uur rijden over kleine landweggetjes langs dorpjes en gehuchtjes, over diverse cols, bereiken we Luchon. Daar wacht ons een verrassing. We krijgen een compleet appartement met keuken en twee badkamers voor 50 euro per nacht! Het hotel is 2 jaar geleden compleet gemoderniseerd. Zo zie je, via internet boeken loont. Hier houden we het wel uit de komende nachten.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet