zondag 9 augustus 2009

Vive La France!
Vanmorgen rond 8 uur ging de wekker. Na de laatste zaken gepakt te hebben, de logeerspullen van Tom klaar gezet te hebben en nog wat huishoudelijke klusjes gedaan te hebben vertrokken we rond half elf. Vrijwel de hele reis (730 kilometer) hebben op cruise control gereden. Nergens ook maar enig oponthoud gehad, sterker nog het was regelmatig uitgestorven aan onze kant van de snelweg.

Toch kunnen we het nog steeds niet laten om deze vakantie te vergelijken met die in de Verenigde Staten. Dus riepen we in Belgie al gelijk: "we zijn weer een staat door". Maar ook onderweg kwam het thema Amerika boven, deze keer omdat we echt heel veel campers zagen. We hebben meer campers dan caravans gezien (en dat is niet overdreven). Ze lijken de afgelopen jaren ineens in Europa doorgedrongen.

Net over de Franse grens werd er even gestopt, zodat Ingeborg boven het toilet kon hangen. Niet dat ze zich niet lekker voelde, maar zo zijn die toiletten bij de snelwegen nou eenmaal. Vlak voor Parijs gaf de navigatie (die we meestal Alexia noemen), meldingen over files rond de hoofdstad. Dus besloten we al ruim voor Parijs een ietwat oostelijker koers te volgen. Leuk door het glooiende binnenland van Frankrijk om rond 8 uur uit te komen bij Bourges. Onderweg nog een stop gehad bij de "MacDo", waar we, na bestellen in middelbare school Frans, want Engels spreken zelfs de Franse jongelui niet graag, kennis maakten met een frappe (toch nog iets Amerikaans vandaag!).

Het was mooi geweest voor vandaag, dus vroegen we Alexia een hotel te zoeken. Novotel leek ons een prima keten. Daar zitten we nu dus, op een keurige kamer. Zojuist hebben we prima gegeten in het restaurant beneden tegen bijna Amerikaanse prijzen, 14 euro voor een prima stuk zalm: "Do you have a reum here?" We waanden ons na deze woorden van de ober in een episode van Allo, Allo. Nou goed, eens kijken wat morgen ons brengt...

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet