woensdag 26 augustus 2009

Kaiserbrotchen en Apfelstrudel
We hebben goed geslapen, maar het was wel warm onder zo'n Oostenrijks donsdek. Na het prima ontbijt met Kaiserbrotchen (de eerste keer zonder croissants deze vakantie) trokken we onze wandelschoenen aan. De tocht ging langs de Achensee richting Achenkirch. Een trail van zo'n 9 kilometer. Het begin was een keurig aangelegd pad langs de waterlijn, maar na een kilometer begon het echte werk. Over stukken waar alleen losse brokken steen lag en langs fikse afgronden, waar een staalkabel langs de wand houvast bood.

Ondanks de fiks lagere temperatuur (25 graden) gutste het water van onze voorhoofden en ruggetjes. Dus na bijna 6 kilometer kwam de Gaisalm in zicht. Dit kroegje moet wel per boot bevoorraad worden, want er zijn geen wegen naar toe. Toen we even bij de aanlegsteiger van de boot gingen kijken en deze net kwam aanvaren was het besluit snel genomen. De laatste 3 kilometer gaan we met de boot.

Weer aan land in Achenkirch bedacht Ingeborg zich dat ze wel naar het Ortsmitte wilde lopen. Erwin zei nog dat Achenkirch een lang gerekt dorpje was, maar Ingeborg was niet te vermurwen. Dus de pas erin. Erwin wilde natuurlijk wel via parkeerplaats bij de skilift, want daar staan het huis en hotel waar hij vroeger een paar keer op wintersport was. Na een kilometer of twee eerst maar eens wat eten. Apfelstrudel mit Sahne was een prima lunch (het waren fikse stukken). Daarna nog een kilometer of 3 naar het Ortsmitte.

Teruglopen naar de boot was toen het idee, maar na een kilometer werden we gelokt door een bushokje. Ingeborg keek wanneer de bus zou komen, maar voordat ze dat door had riep Erwin al, daar komt de bus. En omdat we van het ferienhaus waar we verblijven buskaartjes voor de regiobus hebben gekregen, stapte we in en reden door alle dorpjes terug naar Pertisau.

Daar eerst gedoucht, even niks gedaan en toen nog wat boodschappen gedaan in Maurach. Terwijl we daar uit de auto stapten hoorden we een onweersklap en vielen grote druppels omlaag. Gelukkig waren we tijdens de ergste hoosmomenten binnen. De dag werd afgesloten met opnieuw een prima diner in de golfclub van Pertisau.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet