vrijdag 21 augustus 2009

(eet)cultuur
Lekker op ons gemak opgestaan, ontbijtje genuttigd en dan op pad naar Figueres. Daar bezoeken we het Dali Museum. De eerste hindernis, parkeren, is snel genomen. De kleine garage net naast het museum biedt nog plaats. Wel was het nodig om wat heen en weer te steken. De garage is zo klein dat je op enkele centimeters van de muur moet uitkomen om te voorkomen dat anderen er niet meer door kunnen.

Dan hindernis twee, het museum zelf in komen. Een rij van zeker 150 meter lang in de brandende zon. Achter ons Nederlanders die lang hadden rondgereden om eindelijk een parkeergarage te vinden waar plek was. Wij hadden dus erg veel geluk. Na een ruim half uur konden we het museum in. Er is een mooie collectie van Dali te zien, waaronder enkele van z'n beroemdste schilderijen. Maar we (zeker cultuurbarbaar Erwin) waren meer onder de indruk van het gebouw zelf. Daarbij was het ook echt vreselijk druk binnen.

Volgende stop is Rosas. Opnieuw lijkt parkeren het probleem te gaan worden, want ook hier is het enorm druk. Maar bij de jachthaven is nog een plek vrij op het terrein. Daar staat vlakbij een leuk restaurantje op het strand. We bestellen elk een visspies. Ingeborg gaat op de Spaanse toer met een glas Sangria. Lekker bij een graad of 32.

Daarna struinen we de toeristische straatjes door, eten een ijsje, kijken even in de jachthaven naar luxe bootjes en rijden nog een rondje door Roses. Uiteindelijk belanden we in de supermarkt en kopen wat brood en beleg voor vanavond. We zitten nog zo vol, dat we geen zin hebben straks weer een restaurant te bezoeken.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet