vrijdag 14 augustus 2009

the name of the game
Vanmorgen afscheid genomen van Luc en Anja van La Source du Bonheur. We hebben vier geweldige dagen gehad. Gelukkig blijven ze ons via de website volgen. Daarna reden via Toulouse richting Carcassonne. Bij Toulouse waanden we ons nog even in Florida, omdat er ineens een raket langs de snelweg stond. Het blijkt echter dat de Ariane raket in die stad wordt gebouwd.

Net voorbij Toulouse hebben we nog even de ultieme toerist uit gehangen. We kwamen in een file terecht die volgens de navigatie 37 kilometer lang was. Zeker een half uur hebben we net als alle mede-file-fransen op de vangrail gezeten. Even spontaan als de file ontstond loste hij ook weer op en het is ons nog steeds een raadsel waarom we stil gestaan hebben.

Bij Carcassonne aangekomen bleek het een drukte van jewelste. Gelukkig bleven de meeste toeristen binnen de vestingsmuren rondlopen, terwijl wij direct de (betaalde) wandeling over de muur van de burcht deden. Wat een prachtig stuk historie. En wat natuurlijk opviel was dat de doos van het spel echt een tekening van het middeleeuwse centrum van Carcassonne is.

Om een uur of 4 besloten we richting Courzia te rijden. Daar logeren we in een kasteel hotel. Zojuist hebben we op de binnenplaats heerlijk gegeten, al misten we de spanning van wat Luc voor ons in elkaar toverde toch stiekem wel een beetje. Morgen op naar Pyreneen.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet