dinsdag 11 augustus 2009

under the bridge
Na een heerlijk ontbijt en een gesprek met Anja en Luc over deze website vertrekken we naar Millau. Daar willen we over het Viaduc de Millau rijden en daarna in het dal daaronder gaan kijken naar dit prachtige bouwwerk. Maar eerst rijden we naar de VVV in Rieupeyroux om te informeren of er ergens Internet toegang is. Dat blijkt in de bibliotheek mogelijk te zijn. Die gaat op dinsdag echter pas in de namiddag open, dus moet het thuisfront nog even wachten op verslagen.

Bij de A75 aangekomen rijden we in zuidelijke richting over de brug, waarvan de grootste pijler hoger is dan de Eiffeltoren. Deze paal reikt van de voet in het dal tot bovenaan ruim 343 meter hoog. Een toren als Montevideo past met gemak twee maal onder het brugdek door. Terwijl je over de brug rijdt heb je niet het gevoel zo hoog te zijn. Dat komt voornamelijk doordat ook de enigszins transparante vangrail ruim drie meter hoog is, waardoor je niet direct in de diepte kijkt.

Daarna gaan we via een 10% afdaling het dal in dat de brug overspant. Pas dan zien we hoe imposant dit bouwwerk is. We hadden gehoord dat je vanuit het gehucht Peyre, dat op de wereld erfgoedlijst staat, een mooi totaal beeld kon krijgen. Dus reden we daarheen en liepen een stukje door dit kneuterige Franse gehucht. Toen door naar Millau, het stadje waarnaar de brug vernoemd is. Daar besloten we, om het thema van deze reis Europa op z'n Amerikaans nog wat kracht bij te zetten, bij een MacDonalds even wat te drinken en eten. Tot onze verrassing bleken we daar kosteloos snel Internet te hebben. Dus de laptop uit de auto gehaald en de eerste verslagen geupload.

Inmiddels liep het al weer tegen vieren, dus besloten we via een alternatieve route terug te rijden naar onze B&B. Immers om half acht laten we ons weer verrassen met een door Luc bereid menu. Gisteren smaakte het zo goed dat we weer een tafel hebben gereserveerd. Aangezien de thermometer vandaag in Millau 32 graden aanwees, denken we net als gisteren weer heerlijk op het terras te kunnen dineren.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet