maandag 17 augustus 2009

volgende land: Spanje
We gaan vandaag de grens over en belanden in Spanje. We blijven echter wel in de Pyreneeen. Wat ons opvalt is dat de Spaanse kant rustiger en minder toeristisch is, maar wel iets ruiger. De eerste stop in Spanje is Parador de Bielsa waar we een wandeling maken in Ordesa Y Monte Perdido, een van de Spaanse nationale parken.

Het eerste stuk van de wandeling op een vals plat ging lekker door een bos. Daarna was het kiezelpad een stuk minder beschut en moesten we regelmatig stoppen om wat water te drinken. Na een kleine drie kwartier lopen kwamen we bij de eerste waterval uit. De natuur hier heeft wel wat weg van de Canadese Rocky Mountains.

Daarna rijden we door richting Biescas. De weg is het eerste stuk erg hobbelig. Na enige tijd slaan we af en komen we op een prachtige tweebaans weg. Een verademing om te rijden. Tot onze verbazing houdt dat ineens op, wordt de weg een paar meter smaller en om de paar kilometer staat er weer een bord dat er gedurende zoveel kilometer hobbels in de weg zitten. De route is echter prachtig.

Dan rijden we Biescas in en zien terwijl we nog van de berg naast het dorp afdalen het hotel al liggen. Een werkelijk prachtig ontworpen gebouw. Alles is splinternieuw. Omdat het restaurant pas om 9 uur open gaat besluiten we even in het zwembad te duiken. Het water is ijskoud, maar met een buitentemperatuur van een graad of 32 (en dat om ongeveer 17.30 uur) is dat best lekker. We gedragen ons als echte vakantiegangers en relaxen bij het zwembad. De eerste indruk van Spanje is zo gek nog niet!

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet