maandag 10 augustus 2009

leven als God in Frankrijk
Na het diner zijn we gisteravond direct in slaap gevallen. We hebben redelijk goed geslapen en werden rond half acht wakker. Eerst een ontbijtje met koffie, croissants, juice en fruit genuttigd. Daarna weer op pad naar onze eerste echte vakantie bestemming: Rieupeyroux. De bedoeling is om vandaag ook de Puy de Dome, een uitgestorven vulkaan te bezoeken en een stuk van de volgens velen mooiste snelweg van Frankrijk, de A75, te rijden.

Na een goede anderhalf uur rijden we bij Clermont-Ferand richting Puy de Dome. Helaas zien we al vanaf een afstand dat de berg helemaal in de wolken is gehuld, waardoor het beloofde weidse uitzicht over de omgeving vergeten kan worden. Dus kiezen we er voor om een rondritje te maken voor de omliggende bergen en heuvels. Leuke kleine weggetjes, waar aan een stuk door aan het stuur gedraaid moet worden maken het rijden tot een feest. Daarna door naar de A75. Inderdaad de weg is prachtig, regelmatig kilometers lang afdalen en een prachtige omgeving. Zo'n kilometer of 20 voor het hoogtepunt, de beroemde brug bij Millau verlaten we de snelweg en rijden binnendoor naar Rieupeyroux, een klein typisch Frans dorpje. Zo reden we vandaag toch weer 520 kilometer weg.

Na even wat zoeken komen we bij onze door Belgen gerunde B&B aan. Ze blijken pas sinds dit jaar open en de boerenschuur die dit pand voorheen was is schitterend gerestaureerd. Alles ademt hier nog nieuw in een oud pand. Ze hadden bij toeval ook al op onze vakantiewebsite gekeken. Helaas is er ook hier geen Internet. We eten uitgebreid bij onze gastheer en -dame, samen met een Frans stel uit Nice. Ingeborg haalt haar Frans nog een beetje op met een leuk gesprek. Erwin snapt er slechts bij vlagen iets van.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet