DONDERDAG 4 MEI 2017

de finale

We gaan naar huis, maar we gaan niet te vroeg op pad, want we willen niet midden in de spits op de Periferique van Parijs uitkomen. Dus slapen we een beetje uit en genieten van het uitstekende ontbijt en praten gezellig met Duitse mede logees die onderweg zijn naar hun zoon die in Bordeaux woont.

Als we bij Parijs zijn wordt het wel druk op de weg, naar echt stil hebben we niet gestaan. De weg richting Lille is weer heerlijk rustig en onderweg stoppen we nog even bij McDonalds voor een ijsje/milkshake. Rond vier uur komen we bij Gent aan, waar net een ongeluk is gebeurd. Gelukkig konden we na wat slaloms de snelweg net op tijd af, zodat we daar een extra laadstop met een glaasje tonic konden toevoegen. Als een half uurtje later wegrijden is de file opgelost.

Die blijkt inmiddels opgeschoven naar Antwerpen, waar het echt helemaal vast staat. De afslag naar de westkant, waar je dan welliswaar een zes euro kostende toltunnel tegen komt, neemt echter vrijwel niemand, dus zoeven wij zo langs de rij. Bij de toltunnel zelf blijkt men echter niet voorbereid op file op de ring van Antwerpen, want een groot deel van de tolpoortjes is dicht. Dus even wat duwen en trekken om tussen de vrachtauto's uit te komen. Die zijn immers lang en dus hoeven er minder handelingen gedaan te worden, waardoor het beter op schiet.

Dan rijden we Nederland binnen en besluiten de laatste laadstop dicht bij huis in Dordrecht te houden, waar we gelijk bij het van der Valk hotel eten. Eenmaal thuis hebben we zo'n 4800 kilometer afgelegd en iets meer dan 1 mWh aan stroom verbruikt. De kosten voor deze stroom waren ook deze keer nul :-) We hebben met volle teugen genoten!

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag