ZATERDAG 29 APRIL 2017

terug naar Valencia

De volgende morgen is het weer niet echt mooi. Dus wordt het een verplaatsdagje. We rijden naar Valencia waar we buiten het centrum van de stad een hagelnieuw hotel hebben geboekt. De route door de bergen is prachtig. De temperatuur daalt gestaag en zo te zien kan het hier in de winter fors sneeuwen. De palen voor sneeuwschuivers zijn zeker twee meter hoog. Uiteindelijk dalen we af richting de kust en er komen steeds meer sinaasappelbomen in het landschap die al vol knaloranje vruchten hangen.

Het hotel blijkt prachtig en we krijgen een super mooie kamer op de 11e verdieping. Dit lijkt ook wel een suite. Er is een apart zit gedeelte, een bureau en een tafel met vier stoelen, plus een losse slaapkamer. Ook het uitzicht is prachtig.

We willen nog even naar de oude binnenstad van Valencia en vragen aan een taxichauffeur wat een ritje kost. Een euro of zeven. Dus gaan we niet op de bus wachten, maar stappen in en laten ons een paar kilometer verderop bij het station afzetten. In het centrum is er veel politie op de been en er vliegt een helikopter laag over. Wat is er aan de hand vragen we ons af, maar niemand lijkt zich er iets van aan te trekken. Wij dus ook maar niet.

We eten lekker tapas en lopen dan weer richting station en pakken daar opnieuw de taxi. De chauffeur zegt ons dat een een of andere demonstratie is, waardoor er zoveel politie is. In het hotel drinken we een drankje en kijken twee afleveringen van de britse serie Paranoid. Dan vallen we in slaap.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 228,8 kilometer, waarvoor 50,4 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 220 Wh/km. We vertrokken om 12:02 en kwamen aan om 15:07. Twee keer werd de auto geladen, waarbij er 37,3 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 84,6 km/uur. De topsnelheid was 144,8 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 1.208 meter. Buiten was het vandaag tussen de 5 en 22 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag