ZONDAG 30 APRIL 2017

dagje Valencia

Als we wakker zijn pakken we de koffers in en ontbijten lekker in het hotel. Dan checken we uit, zetten de koffers in de auto die in de (publieke) parkeergarage onder het hotel staat en stappen in een taxi die ons voor een paar euro naar het centrum van de stad brengt. Het centrum blijkt autovrij te zijn vandaag en daardoor is het lekker druk. We wandelen een heel stuk door de stad en lopen vervolgens naar de Jardín del Turia. Dat is een drooggevallen rivierbedding, waarin een enorm park is aangelegd.

Ook daar is het gezellig druk. Overal zijn mensen aan het wandelen, hardlopen, fietsen, voetballen en luieren. Er is zelfs een drumband die het publiek vermaakt. Aan het einde van het park staat het Ciudad de las Artes y las Ciencias (de Stad van Kunst en Wetenschap). We bekeken deze prachtige bouwwerken al eerder, maar ze blijven steeds weer de moeite meer dan waard. We pakken opnieuw een taxi die ons in no-time terug brengt naar het hotel. We rijden daarna nog even naar het strand van Valencia, waar we in de stralende zon iets drinken.

Daarna rijden we de stad uit en laden de auto vol bij de supercharger van Tesla. We rijden een kilometer of 300 naar het noorden, waar we overnachten in Hotel Monument Mas Passamaner. We eten 's avonds in het restaurant van het hotel en storten daarna al snel in slaap.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag