ZATERDAG 20 AUGUSTUS 2016

home sweet home

Geen overnachting meer was gisteravond bedacht, maar we zouden niet extra vroeg op pad gaan. Het maakt namelijk voor ons niet uit of we om zes uur of om twaalf uur vanavond thuis komen. Dus eerst nog lekker ontbeten en daarna de spullen in de auto geladen. Die had de hele nacht aan de laadpaal van het hotel gestaan en was dus helemaal opgeladen. Toch vond de navigatie van Tesla dat we na een kilometer of 30 rijden in Køge moesten stoppen bij de supercharger. Laat dat er nu net een zijn die overdekt is, dus besloten we daar toch even te stoppen. Laadkabel erin prikken en gelijk meldt de auto dat we voldoende stroom hebben om de weg te vervolgen. Nukken zijn het systeem soms niet vreemd.

Een stuk verderop besluiten we nog even een stopje bij een supermarkt te maken. We hebben nog wat Deense Kronen over en kopen daarvoor nog wat drinken voor onderweg. De volgende stop is het wachten op de ferry die ons naar het noorden van Duitsland brengt. Nadat de eerste boot vertrekt mogen wij als een van de laatste op de tweede boot en varen na een minuut of 45 de Duitse haven in. Voeren we met zon Denemarken uit, in Duitsland is het zwaar bewolkt en dreigt regen. Nadeel van als laatste van de boot rijden is dat je een hele stoet andere auto's voor je hebt. En de eerste 50 kilometer is een weg met een rijstrook, waar ook nog het lokale verkeer overheen moet. En dan bedoelen we vooral de boer met hun tractor. Echt lekker opschieten doet het dus niet.

Eenmaal op de autobahn gaat het vlot. Het is heerlijk rustig en het aantal wegwerkzaamheden valt mee. De meesten die we tegen komen zijn vooral versmallingen waar de snelheid omlaag gaat zonder dat er files ontstaan. Dan komt Hamburg in zicht en op de heenweg was dat een drama. Nu scheuren we er voorbij alsof de hele stad niet blijkt te bestaan. Ook het stuk naar Bremen gaat lekker vlot. Daar de auto weer eens opladen en bij die supercharger ligt een groot winkelcentrum. Ingeborg zag al gelijk een Lindt Chocolade Outlet en zo is het half uurtje snel voorbij.

Rond zes uur rijden we weg en de volgende stop is Zwolle. Helaas zijn de Duitsers vergeten om tussen Bremen en de snelweg bij Emmen in Nederland een snelweg aan te leggen (al staan er wel borden dat dat ooit de bedoeling is), dus dit stuk van de route kost wel even tijd. Om een uurtje of half negen stappen we bij van der Valk het restaurant in, terwijl de auto opgeladen wordt. Of er nog een plekje is? Dan moet er even in het boek gekeken worden, want ze hadden vanavond 220 reserveringen. Het zit er bomvol, maar er blijken al wat tafels vrij. Allebei een lekkere kipsate op en dan weer op pad.

Het stuk van Zwolle naar Rotterdam was ondanks het latere tijdstip het drukste van de hele reis. Pas bij Gouda werd het iets rustiger. Eenmaal thuis de koffers binnen gezet en het bed in gedoken. Uitpakken en wassen doen we morgen wel.

Het waren 6.549 fantastische kilometers. En het zou zo maar kunnen dat we volgend jaar de andere routes van de Nasjonale Turist Veger site gaan bezoeken. Noorwegen is een land met de rust en ruimte die we in de VS ook zo vaak tegen komen.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag