DONDERDAG 18 AUGUSTUS 2016

Goteborg bezoeken

Vandaag hebben we een dagje Goteborg op het programma staan, maar we besluiten niet alles te moeten doen en zien. Vanaf morgen wordt het twee dagen flink rijden en een beetje uitgerust op pad gaan is dan wel handig. Dus rijden we pas rond tien uur vanuit Floda naar een buitenwijk van Goteborg waar we de auto nog van wat extra stroom voorzien.

Eerste stop is een kerk die bovenop een heuvel staat. Hier kun je de hele stad zien liggen, maar erg enthousiast worden we er niet van na de uitzichten over Bergen en Alesund. Dan rijden we naar het centrum van Goteborg en wandelen door een straatje met leuke kleine snuisterij winkeltjes. We zien een erg leuk olielampje en nemen dat als aandenken mee naar huis. Als we de straatjes wel gezien hebben gaan we naar de Gothia Towers. Dit is het hoogste hotel van de stad (meter of 80 slechts), maar het heeft een bar op de bovenste verdieping waar je ook weer een spectaculair uitzicht schijnt te hebben. En dat blijkt te kloppen.

Na het drankje rijden we naar Eriksberg. Dit is een voormalig havengebied dat is omgevormd in een hippe woonwijk. Dit is meer onze plek. Lekker langs het water struinen, mijmeren over welk appartement wij zouden kiezen en bij elke makelaar even op de foto's kijken. We komen tot de conclusie dat een buitenverblijf zeker niet in Goteborg zal liggen als het er uberhaupt ooit al zou komen. Ingeborg heeft in dit deel van de stad een leuk tapas zaakje gevonden en daar lopen we heen. We zijn de eerste gasten en er komt van allerlei lekkers op tafel. Binnen no-time zit het zaakje met hooguit tien tafels vol.

Dan lopen we terug naar de auto en rijden naar Floda. Wij kijken nog wat Olympische Spelen op de computer en vallen niet al te laat, voor de laatste keer deze reis in Zweden, in slaap.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 118,0 kilometer, waarvoor 24,5 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 208 Wh/km. We vertrokken om 10:37 en kwamen aan om 20:16. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 18,5 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 49,6 km/uur. De topsnelheid was 111,0 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 99 meter. Buiten was het vandaag tussen de 14 en 23 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag