DINSDAG 9 AUGUSTUS 2016

water(val) walhalla

Met een beetje pijn in het hart hebben we vanochtend afscheid genomen van het heerlijke huisje in Torstad. Als je denkt aan een idyllische cabin met open haard en hottub, dan is dit huisje echt waar je wilt zijn. Maar niet getreuerd er stond vandaag een mooie rit op het programma naar Loen. Dat betekende dat we weer een van de nationale autoroutes gingen rijden: de Gaularfjellet. Deze loopt van Balestrand naar Moskog. Vandaar was het nog een flink stukje rijden naar Loen en ook nog wat laden, naruurlijk.

Maar het was helaas (weer) geen mooie dag wat betreft het weer. Het eerste deel van de route langs het Sognefjord verliep vlotjes.In Balestrand hadden we tijd voor koffie met taart en struinden we wat rond bij een van de vele appelboomgaarden. Dit keer was er een ciderhuset gevestigd waar we lekkers inkochten voor thuis. Deze route voerde ons ook langs het pas geopende Utsikten. Een van de vele design uitzichtpunten die de Noorse staat langs een van de nasjonale turistvegen plaatst om reizen door Noorwegen te promoten. Nou, het was prachtig maar zeer nat en winderig. Dus echt tijd om te genieten namen we niet: meer sprake van een fotovluggertje. Hup snel de auto weer in en door!

Onderweg op de route kwamen we ook een prachtige waterval tegen: de Likholefossen. Ook hier een fotovluggertje met paraplu en snel de mooie designloopbrug bewonderen. Een stop voor het opladen en weer door. We kwamen aan het begin van de avond aan bij Olden (ooit van gehoord?). Dat bleek een populaire bestemming te zijn voor cruisschepen. Het was toen nog maar een paar kilometer rijden naar Loen waar we in een prachtig ingericht groot hotel terecht kwamen. Met een kamer met fjordview. Bij de kamer zat ook de buffetmaaltijd inbegrepen. Nou dat was echt gigantisch groot. Dus lekker gesnoept van allerlei (vis)voorgerechtjes, kalkoen, tonijn, groetjes en natuurlijk toetjes. De eerst van de avond keek Ingeborg OS en gingen bij ERwin al snel de luikjes dicht.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 318,0 kilometer, waarvoor 60,2 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 189 Wh/km. We vertrokken om 09:14 en kwamen aan om 18:29. Twee keer werd de auto geladen, waarbij er 51,6 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 57,7 km/uur. De topsnelheid was 93,3 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 642 meter. Buiten was het vandaag tussen de 7 en 17 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag