DINSDAG 2 AUGUSTUS 2016

Dansk of Norsk?

Heerlijk, wat een rust hier in het prachtige Noorwegen! Rustige mensen, rustige wegen.... Past goed bij ons vijftigers! We lieten ons het ontbijtje in de B&B vanochtend goed smaken en gingen vroeg op pad. Het weer was bewolkt met af en toe een flauw zonnetje. Ideaal dus om op pad te gaan. Eerst verkenden we het lieflijke dorpje Dalen, gelegen aan een groot meer. Waren we best snel mee klaar, want echt groot is het niet.Een supermarktje, een paar winkels en een hotel. En wat huizen. Dat hotel bleek een geweldig mooi exemplaar te zijn! Brutaal als we waren liepen we door de inmense tuin naar het meer om te genieten van het mooie uitzicht. Gelijk maar een tafel voor vanavond gereserveerd! Want ja, een broodje, yoghurt en frambozen was gisteren niet echt een verjaardagsmaal voor Abraham!

Daarna pakten we de auto voor een oplaadbeurtje. Dat gaf ons gelijk de gelegenheid om de omgeving hier te verkennen: rust, mooie huisjes en schitterende natuur. Langs meertjes en door een bergachtig landschap. We bekeken het mooie staafkerkje in Eidsborg en maakten een tour aan de andere kant van het meer. Het werd steeds zonniger, dus besloten we naar de waterkant te rijden zodat Erwin zijn drone kon uitproberen hier. Gelijk ook maar een terrasje gepikt. Terug bij de B&B werden we getracteerd op flinke blauwe luchten en belandden we op het terrasje in de zon bij de B&B. De kaarten en brochures werden tevoorschijn gehaald om te kijken wat de route van morgen ons zou kunnen brengen.

Werden we in Denemarken voor Denen aangezien, hier worden we altijd in het Noors aangesproken. Geen idee hoe dat komt...! Zo ook weer in het restaurant van het hotel waar Erwin aka Abraham en ik het verlate verjaardagsdiner genoten. Ze vonden ons er zo Noors uit zien...!

Het diner was in ieder geval fantatisch en de entourage van dit oude Noorse hotel ook! Met buikjes vol van het rendier, het Noorse kaasplankje (Erwin) en de citroen creme brulee met salmiakijs (Ingeborg) liepen we weer terug naar onze B&B. De auto konden we daar aan de oplader laten staan.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 131,6 kilometer, waarvoor 34,3 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 261 Wh/km. We vertrokken om 08:41 en kwamen aan om 20:33. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 66,0 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 45,6 km/uur. De topsnelheid was 91,7 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 742 meter. Buiten was het vandaag tussen de 12 en 23 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag