WOENSDAG 17 AUGUSTUS 2016

op naar Zweden

We slapen heerlijk met het raam wagenwijd open. Het was gisteren een graad of 22, maar na al die tijd voelt dat als hoogzomer. We slapen ook behoorlijk lang door. Na het ontbijt rijden we de laatste kilometers door Noorwegen. De conclusie is dat we zeker terug gaan, want ook de noordelijker gelegen routes van de Nasjonale Turistveger website lijken ons de moeite meer dan waard. Zeker degene die rond en op de Lofoten liggen.

Als we de grootste Ikea van de wereld inrijden schalt uiteraard ABBA via Spotify uit de speakers en wordt er door Ingeborg meegezongen. Eenmaal in Zweden rijden we naar het kustplaatsje Fjällbacka. Tot een paar jaar geleden een slaperig vissersdorpje. Toen begon Camilla Läckberg met het schrijven van boeken waarin de moorden in haar geboortedorp plaats vonden. Vier van die boeken werden vervolgens verfilmd en van zes werd een televisie serie gemaakt. Dat bracht een enorme stroom toeristen naar het dorp, omdat veel locaties die in de boeken en series worden gebruikt ook daadwerkelijk in het dorp bestaan. In Fjällbacka klauterden wij de Kungklyftan berg op, waar je een prachtig uitzicht hebt over het dorpje en de eilandjes er om heen.

Daarna door naar Floda een kilometer of 30 van Götenborg, waar we overnachten in een hotel dat bij een complex van golfbanen hoort. Er zijn drie 18 holes en een 9 holes baan. We hebben het in Nederland nog nooit zo druk gezien op een baan. En wat ligt deze er prachtig bij.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 315,1 kilometer, waarvoor 65,1 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 207 Wh/km. We vertrokken om 09:59 en kwamen aan om 16:41. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 57,0 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 82,7 km/uur. De topsnelheid was 125,5 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 108 meter. Buiten was het vandaag tussen de 14 en 29 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag