DONDERDAG 11 AUGUSTUS 2016

trollenladder

Omdat we op deze geweldige plek twee nachten blijven hoeven er geen koffers ingepakt te worden en liggen we dus iets langer in bed. Na een prima ontbijt rijden we een kilometer of 20, waarbij we steeds hoger en hoger gaan. De sneeuw op de bergen kunnen we bijna aanraken als het hoogtepunt van de dag in zicht komt: Trollstigen. Hier daalt de weg in 11 haarspeldbochten en iets meer dan 8 kilometer zo'n 800 meter. Van bovenaf hebben we een prachtig zicht op de bochten en de manier waarop de weg in de dertiger jaren is aangelegd.

We rijden door naar Andelsnes en drinken daar een kopje koffie, terwijl van een aan de kade gelegen Costa cruiseschip de Nederlanders weer toestromen. We lopen nog even door wat winkelstraatjes en rijden dan via dezelfde route weer terug naar Trollstigen. Het is er inmiddels aanzienlijk rustiger en zelfs droog. Eenmaal boven nemen we nog wat foto's en rijden daarna door naar het Juvet Landscape Hotel. Ingeborg gaat nog even in de hottub, maar die blijkt heel erg heet. Zo heet zelfs dat we 's avonds horen dat andere gasten spontaan in het ijskoude rivierwater zijn gesprongen. Erwin maakt nog wat filmpjes met de drone en daarna strijken we allebei neer met telefoon en boek. Wat kom je hier tot rust.

Rond acht uur schuiven we opnieuw aan bij het diner. Een Amerikaans stel is inmiddels ingeruild voor nog een Duits stel. Zij rijden met een camper door Noorwegen, maar dit hotel mocht er niet ontbreken. We eten weer heerlijk en slapen daarna ook weer snel in.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 84,7 kilometer, waarvoor 20,3 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 240 Wh/km. We vertrokken om 09:58 en kwamen aan om 14:14. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 7,9 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 43,5 km/uur. De topsnelheid was 83,7 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 701 meter. Buiten was het vandaag tussen de 5 en 11 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag