ZATERDAG 13 AUGUSTUS 2016

weerapps

Vanmorgen was het ondanks alle weerapps toch droog. Dus uitgecheckt en de auto nog even in de garage laten staan. Te voet door Alesund om toch nog even langs het haventje met de gekleurde huisjes te lopen. Wij vinden deze leuker dan de veel bekendere in Bergen. We lopen ook nog even een winkelcentrum in en nemen als soevernir een doosje ijsklontjes mee :-)

Dan lopen we terug naar het hotel, terwijl de regen weer langzaam begint te vallen. De auto moet eerst aan de lader. De bestemming voor vandaag Molde is maar een kleine 80 kilometer weg, maar we hebben nog maar een range van zo'n 30 kilometer. Dus op naar Amfi Moa Kjøpesenter, waar drie snelladers staan. De eerste die we proberen is vrij en dus wordt de batterij met 50 kilowatt ofwel zo'n 200 km/uur gevuld terwijl wij een rondje door het winkelcentrum maken. Als we een uurtje later terug zijn regent het stevig door. Toch gaan we de route langs het fjord rijden, al zal daar door de regen niet veel te zien zijn. Rond een uur of drie sluiten we aan voor de veerpont die ons naar Molde brengt. En een half uurtje later zijn we in Molde. Een klein stadje waarin het Molde Fjordstuer hotel staat, waar we overnachten. Direkt nadat we de ferry afrijden zien we een snellader staan en na bet inchecken rijd Erwin nog even terug om de auto nu het toch regent alvast vol te laden voor de rit van morgen.

Het hotel is prachtig en onze kamer heeft uitzicht op het fjord en een klein haventje. Zo nu en dan schuift en een ferry voorbij. We eten heerlijk in het restaurant van het hotel en proberen nu bij te raken met de verslagen op de website. Buiten droogt het op en wordt het zicht beter. Hopelijk komen de voorspellingen van de weerapps nu uit, want voor de komende week wordt veel beter weer gegeven.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 99,5 kilometer, waarvoor 20,3 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 204 Wh/km. We vertrokken om 11:33 en kwamen aan om 17:32. Twee keer werd de auto geladen, waarbij er 52,8 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 52,0 km/uur. De topsnelheid was 91,7 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 82 meter. Buiten was het vandaag tussen de 12 en 15 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag