MAANDAG 15 AUGUSTUS 2016

Rondane

Vanochtend niet zo vroeg uit de veren. De mooie blauwe lucht van de zondag was helaas weer verdwenen, dus dronken we nog even moed in voor de reis van die dag bij het plaatselijke bakkertje in Oppdal. De Jamaicaanse eigenaresse verzorgde een heerlijke cappo en we vertrokken met lekkers voor onderweg.

We liepen ook de eerste "laadpech" op van de vakantie. Volgens onze info zouden we in Hjerkin kunnen laden, maar de laadpaal (een van de soorten die we nog niet eerder geprobeerd hadden) wilde niet starten. Dus dan toch maar eerst naar de supercharger in Dombås, zo'n 30 km verderop. Tijdens het laden doodden we de tijd met wat marktonderzoek bij de shopjes en waren we wat aan het kwallen met de Noorse souvenirs.

Toen weer terug naar Hjerkin waar verderop de nasjonale turistvege van vandaag zou starten: Rondane. Natuurlijk, met de geweldig mooie routes van de afgelopen dagen waren we wat verwend geraakt. Deze route was echter een stuk minder spektaculair. We reden over glooiende wegen langs riviertjes en meertjes. Boomrijk en groen. Veel schaapjes en rendiermos hier.

Tegen het einde van de route brak de zon steeds meer door. We reden langs grote meren richting Lillehammer. Omhoog de bergen in naar Hafjell waar in 1994 een aantal van de skiwedstrijden zich hadden afgespeeld tijdens de Olympische Spelen.

Ons hotel in de bergen was ook helemaal in de OS 1994 sfeer: grote foto's van helden van toen. Verder deed dit moderne hotel sterk denken aan een Amerikaanse lodge. Knus, dat zeker. Voor het eten speelde Erwin nog wat met de drone en zat Ingeborg lekker in de zon te genieten van de mooie uitzichten. Samen werd er nog een nature trail gelopen vlak bij het hotel. Daarna was het genieten van de heerlijke maaltijd en relaxen in de prachtige en knusse "huiskamer". Precies zoals een vakantie moet zijn.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 316,6 kilometer, waarvoor 61,6 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 195 Wh/km. We vertrokken om 10:48 en kwamen aan om 17:27. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 42,4 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 68,7 km/uur. De topsnelheid was 138,4 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 1.062 meter. Buiten was het vandaag tussen de 5 en 22 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag