VRIJDAG 19 AUGUSTUS 2016

Mooses, Turning Torso en Broen

Vandaag rijden we terug naar Denemarken. Het is wel een fors eind rijden, maar we gaan zeker nog een paar leuke dingen doen en zien. Allereerst gaan we op safari. Evi Hanssen van 3 op reis ging bij haar roadtrip door het zuiden van Zweden langs het Smålandet Markaryds älgsafari. Hier is de moose te zien. Nu moeten jullie weten dat we in al onze reizen door Canada en de VS al honderden verkeersborden hebben gezien met de waarschuwing voor overstekende mooses, maar er nog nooit een in het echt hebben gezien. We rijden er een kilometer of honderd voor om, maar het was de moeite meer dan waard. Wat een enorme beesten zijn het.

Dan rijden we door naar Malmö, de meest zuidelijke stad van Zweden. Hier staat de Turning Torso. Een woontoren ontworpen door Santiago Calatrava. De toren is 190 meter hoog en we zien 'm op zeker 50 kilometer van de stad al liggen. Het is een prachtig ontwerp en ook de gebouwen er omheen zijn leuk op te zien. We lopen naar het water dat er vlakbij ligt en zien de volgende doel al liggen. De brug tussen Zweden en Denemarken. Op deze brug speelt vooral de eerste reeks van serie The Bridge (ofwel Broen in het Deens) zich af en als we maandag thuis zijn wordt tien avonden lang seizoen drie uitgezonden.

Na de brug (en tunnel) rijden we Kopenhagen binnen. We hebben een overnachting geboekt in het AC Bella Sky hotel dat net buiten de stad ligt. Het gebouw bestaat uit twee torens die 15 graden scheef staan. We boekten een hoekkamer en dat blijkt een enorme zaal te zijn met een prachtig uitzicht. We drinken een drankje in de skybar op de bovenste verdieping en bedenken dat we morgen gaan proberen in een keer naar huis te rijden en de tussenstop in Hamburg (of elders) alleen te doen als het verkeer of weer niet anders toelaat. Dus eten we ook een eenvoudige, maar overheerlijke, hamburger in een van de restaurants van het hotel.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag