ZATERDAG 6 AUGUSTUS 2016

Bergen verkennen

Vandaag een "rustdag" tijdens deze vakantie. Slechts een ritje van 15 km naar Bergen om deze stad te verkennen. Dus wat later opgestaan en ontbijtje gemaakt. Heerlijk hoor, zo'n huis tot je beschikking.

Aangekomen in bewolkt Bergen deden we eerst de beroemde Bryggen aan. Erg leuk die gekleurde houten huisjes aan het water. Ook het slenteren door de steegjes erachter was de moeite waard. Het was er druk want ook vele passagiers van de Prinsendam deden dit deel van Bergen massaal aan.

Bij Starbucks deden we ons te goed aan een heerlijke beker koffie. Goede koffie is best moeilijk te vinden in Noorwegen, want hier houden ze van de ouderwetse "pruttelpot". Daarna door naar de Floibanen die ons naar de berg Floyen bracht waar we een super uitzicht over de stad hadden. Terug konden we natuurlijk ook met het treintje, maar we hadden wel zin om de drie kilometer naar beneden te lopen. Het was flink steil dalen dus dat zullen we morgen wel voelen in de kuitjes. Dat we een flinke bui op de kop kregen, mocht de pret niet drukken.

Terug in het centrum van de stad liepen we naar de Strandkaien waar de Fisketorget, de vismarkt, zich bevindt. Leuk om daar rond te struinen. Natuurlijk konden we daar niet vertrekken zonder ook van die heerlijke vis geproefd te hebben. Erg leuk, want er waren allerlei standjes met terrasjes waar je kunt genieten van de sfeer en de vis.

Natuurlijk ook de vele leuke winkeltjes bezocht (en een klein beetje geshopt). Terug bij ons fijne huisje lekker op de bank geploft en OS gekeken (in het Deens en Noors). Een relaxed dagje dus.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag