MAANDAG 1 AUGUSTUS 2016

Berend (Abraham) Botje ging uit varen

Nou, hij heeft de halve eeuw grens overschreden. En dat ging zonder dat hij er iets van merkte, want we lagen rond half tien al te slapen. De hele dag lopen door Aarhus had er flink in gehakt. Het avondeten bestond uit een worstenbroodje uit de supermarkt en wat overheerlijke Deense frambozen toe.

Even na zeven uur zaten we aan het ontbijt en een uurtje later gingen de koffers de auto in. Op naar Graceland. Nee niet die in Memphis, maar in Randers iets ten noorden van Aarhus. Daar heeft een enthousaste fan z'n huis omgebouwd tot een mini Graceland, inclusief het geboortehuis van Elvis in de tuin. En er staan acht superchargers op z'n parkeerplaats.

Daarna door naar Hirtshals, helemaal in het noorden van Denemarken. Vlak voor dat stadje nog een stop bij de Tesla lader en toen aansluiten in de rij voor de ferry naar Larvik in Noorwegen. Op de Superspeed 2 tik ik nu het eerste stuk van het verslag. Net een hotdog gegeten, even in het zonnetje aan dek gezeten en nu weer in de business class lounge. We zijn blij dat we die 20 euro extra hebben uitgegeven. Overal is het een gekrioel van mensen, maar hier is het heerlijk rustig. Dus gaan we nu allebei weer verder in ons boek: "Het derde doelwit" van Joel C. Rosenberg (lekker spannend). Nog een uurtje en we zijn in Noorwegen.

Eenmaal aangekomen in Larvik, duurde het ruim een half uur voordat we eindelijk de controle door waren. Uiteraard werden we als Nederlanders even om het paspoort gevraagd. Daarna was het meteen genieten van het heerlijke weer, de mooie route door het gebied van het Telemark kanaal en het geweldig mooie landschap. Het was nog ruim 2 uur rijden vanaf Larvik naar onze overnachtingsplek in Dalen, maar we verveelden ons geen minuut. Iets na 20.30 uur stopten we bij de B&B alwaar de Belgische eigenaar ons al op stond te wachten. In het schattige huisje kregen we kamer 7. We aten daar nog een broodje, wat yoghurt en framboosjes (uiteraard) en deden al redelijk vroeg het licht weer uit.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 365,2 kilometer, waarvoor 82,6 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 226 Wh/km. We vertrokken om 08:08 en kwamen aan om 20:36. Drie keer werd de auto geladen, waarbij er 85,8 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 77,7 km/uur. De topsnelheid was 140,0 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 741 meter. Buiten was het vandaag tussen de 13 en 27 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag