WOENSDAG 3 AUGUSTUS 2016

hier aan de kust

Lekker ritje voor de boeg vandaag, dus niet al te laat opstaan. We slapen hier heerlijk, want het is stil en het raam kan open staan, waardoor je lekker diep onder het donzen dekje kruipt. De route vandaag gaat naar Haugesund aan de Atlantische kust. Een afstand van ruim 280 kilometer over de E134, die van Oslo naar Haugesund loopt. Ga er ondanks het europese wegnummer niet van uit dat het een vlotte snelweg is. Nee, het is vaak net breed genoeg om een tegenligger niet te raken en bij een vrachtwagen moet je soms gewoon flink inhouden. Overigens is de maximum snelheid op de meeste Noorse wegen 60 of 80 kilometer per uur, dus neem je tijd is het devies.

Omdat we de auto gisteren na het diner bij het Dalen Hotel aan de laadpaal hadden laten staan (we waren bijna Amerikanen, want de B&B en het hotel liggen hooguit 100 meter uit elkaar, terwijl we toch met de auto heen gingen), was deze vanmorgen 100% vol, waardoor we geen laadstops onderweg nodig waren.

Het eerste deel van de route ging door bosrijk gebied met zo nu en dan een piepklein gehucht. Lekkere koffie konden we niet vinden (alleen van die thermoskannen, die al uren staan). Toen reden we Haukelifjell binnen. Dat bleek een sneeuwrijk en redelijk kaal gebied te zijn, waar we echt genoten van het prachtige landschap. Bij een graad of 13 was het door het gebrek aan wind en zo nu en dan een beetje zon prima toeven. Toen zagen we weer een cafe staan, toch weer koffie proberen. De koffie was niet geweldig, maar de zoete broodjes die ze hier verkochten wel. En gelukkig maakte ze voor de bakker ervan reclame. Die bleek een kilometer of wat verderop te zitten, dus werd daar weer een tussenstop gemaakt. Waarom iemand daar in het midden van het grote niets een bakkerij begonnen was, is ons niet duidelijk, maar lekkere dingen dat er stonden. Dus nog twee broodjes meegenomen.

Na een paar lange tunnels (de langste was een kilometer of zes), besloten we bij de volgenden de alternatieve (oude) weg te nemen. Dat was zeker de moeite waard. Toen daalden we af naar Roldal. Hier komen we morgen weer langs en er moet een commercieele snellaadpaal staan, die we moeten dan gaan gebruiken. Dus maar even proberen, zodat we morgen niet voor verrassingen komen te staan. Het werkte prima, gelijk maar even wat drinken in de supermarkt gehaald en een kop thee op een terras gedronken.

Door naar Haugesund, waar we onderweg nog werden getrakteerd op een enorme waterval. Daarna begonnen de druppels uit de hemel te vallen. Eerst wat spetters, later gewoon regen. Dan bij Aksdal naar de Tesla supercharger, waar we de auto voor 90% vol lieten laden, zodat we morgen nog maar kort hoeven bij te laden. Toen nog een kilometer of 15 naar het hotel in Haugesund. Gelukkig is er nog een plekje in de parkeergarage (hoe we er morgen weer uit geraken zien we dan wel weer). We lopen nog een rondje buiten maar zijn al snel drijfnat. Snel het lokale italiaanse restaurant in, waar we een heerlijke pizza aten. En terug naar het hotel, waar we nu op een opdrogende omgeving uitkijken.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 268,6 kilometer, waarvoor 51,8 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 193 Wh/km. We vertrokken om 08:26 en kwamen aan om 17:01. Drie keer werd de auto geladen, waarbij er 77,7 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 58,4 km/uur. De topsnelheid was 101,4 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 1.094 meter. Buiten was het vandaag tussen de 11 en 24 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag