WOENSDAG 26 APRIL 2017

olijfolie, wijn en supermarkten

Regenachtige dag in Pau. En niet alleen in Pau, maar in heel Noord-Spanje. Deze en komende dag zouden we even moeten overbruggen alvorens weer te kunnen baden in de warmte en de zon. Geen zin om honderden kilometers naar het zuiden te rijden om vervolgens nog wat dagen in kwakkelweer te komen. Dus hoopten we er vandaag maar het beste van. Gelukkig waren de weergoden ons niet zo slecht gezind als we vreesden.

Na wat later te zijn opgestaan en te hebben ontbeten, besloten we de wijnboeren uit de omgeving te bezoeken. Hier in Noord-Spanje zijn er velen te vinden en veelal hebben ze een tasting room en shop. En zou kwam het dat we om 11.00 uur al het eerste glas wijn aangeboden kregen op 5 km van het hotel. De meeste van de wijnboeren verkopen ook de mooiste olijfolie die ook geproefd moest worden. We togen weer een paar kilometer verder waar we een leuk verhaal kregen over een bijzonder proces om een zoetige wijn te maken: buiten in de zon stonden glazen "vaten" met wijn gemaakt van licht rode druiven die door de zon zijn kleuring verliest. Natuurlijk een flesje meegenomen voor thuis!

Het vijfde wijnhuis dat we aandeden was in Peralada. Een leuk stadje met, en ja ook hier, een castello. We slenterden door de nauwe straatjes op zoek naar het kasteel en het wijnhuis. Nog even ook koffie en wat lekkers genoten bij een patisseria voordat we weer veder reden naar Figueras.

Daar waren een paar grote supermarkten te vinden. Erwin had het tot zijn missie gemaakt bijzondere tonicjes en met name het drankje San Bitter (Van San Pellegrino) te vinden. Maar hadden we dat nou vorig jaar uit Frankrijk of uit Spanje meegebracht? Geen probleem, het bezoeken van supermarkten in het buitenland is altijd wel vermakelijk. De tonicjes werden aangevuld. Daarna lekker terug naar het hotel voor relaxen, lezen en luieren.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag