DINSDAG 25 APRIL 2017

op herhaling en kneuterigheid

Vanmorgen waren we ondanks dat het vakantie is toch gewoon vroeg wakker. Dus lekker op tijd bij het prima ontbijt hier in Mas Lazuli. De zon schijnt buiten en het waait stevig, dus op pad.

Eerst naar Cap de Creus. Dit natuurpark bezochten we al twee keer eerder, maar telkens was het er of erg druk of het zicht was slecht door de damp van zee. Deze keer troffen we het een stuk beter. De route er naar toe is een grote slingerweg en het was er opvallend stil. Bij aankomst op het uiterste puntje troffen we maar een stuk of vijf auto's aan. Dus konden op ons gemak overal op een af klauteren voor mooie foto's en uitzichten. Helaas bleek het plan om de drone hier even te laten vliegen door de inmiddels nog sterker geworden wind onmogelijk. Na een tijdje reden we dezelfde route terug (er is immers maar een weg) en nu gaf het aantal tegenliggers aan dat menigeen gewoon later op pad was gegaan. Dat hadden we dus mooi gepland.

Toen door naar Pals. Dit kleine op een heuvel gelegen plaatsje biedt leuke kleine straatjes en authentieke huisjes. Ook hier wandelden we lekker en vij eenzaam rond. Op een klein terrasje, dat eigenlijk meer op een tuin van een huis leek aten we wat kleine tapas hapjes. Daarna reden we naar Peretalada wat een met Pals te vergelijken dorpje is. Ook hier is het seizoen nog niet van start gegaan, want de parkeerplaats heeft nog geen slagboom en de betaalautomaat is afgesloten. Dus lekker gratis staan.

Via Girona, waar we de auto weer van nodige stroom voorzien terug naar Mas Lazuli, waar we 's avonds een beetje besluiteloos zijn. Wat gaan we morgen doen? De weersverwachting voor deze omngeving is niet goed (regen en een graad of 14), maar om helemaal naar Valencia te rijden voor zon (een kilometer of 500) vonden we wat overdreven, zeker omdat de voorspellingen daar voor de komende dagen ook niet geweldig zijn. We komen er niet echt uit en gaan de weersituatie morgen verder bekijken.

Omdat de tapas die we 's middags aten nog vrij fors in de maag ligt eten we niks. We drinken alleen nog wat in de lounge van het hotel en kijken daarna op de laptop nog een aflevering van een serie waar we thuis aan begonnen waren. Daarna vallen we al snel in slaap.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 246,9 kilometer, waarvoor 51,1 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 207 Wh/km. We vertrokken om 09:45 en kwamen aan om 18:38. Eén keer werd de auto geladen, waarbij er 52,9 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 52,9 km/uur. De topsnelheid was 136,8 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 288 meter. Buiten was het vandaag tussen de 13 en 26 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag