WOENSDAG 3 MEI 2017

heading home?

Na het ontbijt, waar nog even werd gekletst met een Franse vader en dochter (althans dat denken we) vliegen we nog even met de drone. De eigenaar van de B&B staat vol belangstelling te kijken en we zeggen hem toe het filmpje op Youtube te plaatsen. Ook zullen we de foto's van de hond van een paar jaar terug aan ze mailen.

Dan gaan we op pad. Weer kilometers over smalle bochtige wegen en de sneeuw die we gisteren al zagen liggen komt steeds dichterbij. Tot we er op een gegeven moment midden in rijden. Het is prachtig om te zien. Dan de snelweg op om bij Issoire in het zonnetje op een terras een pizza/omelet te eten. Dan door naar Clermont-Ferrand om de auto bij te laden. Maar voordat we daar zijn schrikken we ons bij de rotonde naar de snelweg het apegapen. Op een meter of 100 hoogte komt een straaljager voorbij. Wat een herrie maken die dingen toch.

Als we rond zes uur bij Orleans aankomen barst de hemel open. Het verkeer gaat met een gangetje van 30 km/uur over de snelweg en als Erwin de stekker van de supercharger in de auto steekt is hij in no-time drijfnat. Al lokt het om Parijs na de avondspits voorbij te rijden besluiten we toch dat we genoeg hebben gereden voor vandaag. Op booking.com wordt snel een leuke bed en breakfast in de omgeving gevonden. Daar rijden we na een bezoek aan de supermarkt voor een stokbroodje en wat kaas naar toe.

De B&B is mooi, maar je kunt wel net een beetje te veel "antiek" in een kamer plaatsen. Zo staan in onze niet al te grote slaapkamer al vier tafeltjes, drie stoelen en even zoveel kastjes. Gelukkig hebben we allebei een koffer met ritsbare flap, waardoor ze niet al te veel ruimte innemen. Na het broodje vallen we al snel in slaap.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag