MAANDAG 24 APRIL 2017

dagje Girona

Vanmorgen eerst een beetje uitgeslapen en daarna lekker buiten ontbeten. Toen nog een derde nacht bijgeboekt in dit kleinschalige, maar geweldige hotel. De weersvoorspellingen zijn namelijk positief bijgedraaid.

Toen op naar Girona, waar we eerst even kort de auto aan de supercharger koppelden, zodat we met een gerust hart het stadje in konden rijden. Een parkeergarage werd al snel gevonden en zowaar was er ook nog een plekje waar we de auto met wat steken en manouvreren in kregen. Een wandeling door Girona stond op het programma. Ingeborg had van een collega gehoord dat die stad veel van Barcelona weg heeft, maar veel minder druk is. We bezochten de joodse wijk met allemaal smalle oude straatjes en liepen vrijwel de gehele oude stadsmuur af, met vaak een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Onderweg werd natuurlijk ook nog even wat in de winkeltjes gekeken en een ijsje gegeten bij Rocambolesc. Deze ijstent is eigendom van de gebroeders Roca, die twee keer de titel beste restaurant van de wereld mochten voeren voor hun, ook in Girona, gevestigde restaurant. Reserveren lukt daar helaas niet, je moet naar het schijnt zeker 11 maanden van te voren zijn. En later in de middag aten we een paar kleine tapas.

Daarna terug naar de Tesla supercharger om de auto vol te laden en dan terug naar Mas Lazuli. Maar eerst een tussenstop bij de supermarkt in Figueras voor een broodje en wat kaas. Want vanavond eten we gewoon iets op de kamer. En een stop bij het olijfolie winkeltje net voor het hotel. Daar kochten we vorig jaar een flesje olie die zo lekker was, dat we nu een jerrycan van vijf liter in de frunk mikten.

Bij het hotel nog een uurtje aan het zwembad gezeten met een boek en vanavond gaan we proberen de laatste aflevering van Boer zoekt vrouw op de iPad te kijken of iets op Netflix. We komen de dagen wel door hoor!

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag