DINSDAG 2 MEI 2017

het weer gooit roet in het eten

Omdat het de komende dagen nergens in de buurt nog lekker weer lijkt te worden besluiten we een paar nachtjes eerder thuis te zijn. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om thuis nog wat te rommelen, even op ons gemak boodschappen te doen en bij de oudjes langs te gaan. Dus gaan we vandaag een fors stuk rijden. Waar we precies zullen uitkomen weten we bij het vertrek nog niet. Dat gaat vooral afhangen van weer en drukte onderweg. Wel is besloten dat we de mooie route over Millau zullen rijden. De route is niet alleen veel mooier dan de route du solleil via Lyon, maar over het algemeen ook rustiger.

Eerst naar Narbonne, waar we de auto gaan voorzien van stroom. Bij het laden gisteren in Girona blijkt dat Erwin het wat krap heeft ingeschat, want we gaan met nog ongeveer 20 kilometer range aankomen. Werden we daar vorig jaar nog zenuwachtig van, nu worden alle meldingen over "stay below 100 km/hour to reach your destination" meldingen die de auto geeft steevast genegeerd. We kunnen altijd nog rustiger aan gaan doen als we rond de 0% uit dreigen te komen. Uiteindelijk komen we met nog een procent of 4 stroom in batterij aan.

Na aan uurtje rijden we het centraal massief op. Deze prachtige steile route blijft steeds weer de moeite waard. Op de brug van Millau rijden we vrijwel alleen en Ingeborg streamt het live op Facebook. Blijft leuk om te zien dat er altijd wel mensen meekijken.

Overal op de route zien we enorme gele velden vol koolzaad bloemen en in de verte doemt zelfs sneeuw op de bergen op. Ondertussen heeft Ingeborg de eindbestemming voor vandaag vastgelegd, La Rousierre. In deze bed and breakfast verbleven we al eerder. Het ligt letterlijk aan het einde van een smalle weg, waar verder geen huizen meer staan. Maar eerst moeten we nadat we van de snelweg afdraaien nog een dik uur over kleine, soms steile kronkelwegen rijden voor we het gehucht Saint Clements bereiken.

Bij de B&B aangekomen liggen er nog sneeuwresten. We worden weer vriendelijk ontvangen en nadat we de koffers op de kamer hebben gebracht gaan we in de huiskamer bij de open haard zitten. De kat is er nog, terwijl de hond helaas is overleden. De kat neemt onmiddellijk naast ons plaats op de bank en spint er vrolijk op los.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag