VRIJDAG 13 JULI 2018

op weg naar Frankrijk

Vanmorgen eerst nog even werken of de kapper bezoeken en dan pakken we onze koffers in. Eerst stop is Oegstgeest waar we mams vertellen dat we een weekendje weg gaan en dus even niet komen. Ze vindt het prima zeker als we ook nog met gebakje een uurtje in het zonnetje met haar doorbrengen. Dan richting het zuiden. Eerste stop is de supercharger in Antwerpen. Daarna stuurt de navigatie ons door een superdrukke stad, want de ring staat compleet vast. Stapvoets bereiken we de Waaslandtunnel en daarna gaat het vlot verder. Dan volgt de volgende bottleneck Lille. Het is ook hier vreselijk druk en als de bij de supercharger zijn aangekomen besluiten we gelijk een hamburger te eten in het restaurant van het Novotel.

Als we wegrijden is de meeste drukte voorbij en een half uurtje later rijden we over rustige Franse snelwegen richting Parijs. Ingeborg boekt ondertussen een Novotel net ten oosten van de Franse hoofdstad, dat hotel heeft namelijk een Tesla destination charger, zodat we de auto gedurende de nacht kunnen volladen en morgen zonder extra stops kunnen vertrekken. We storten allebei in slaap, al kijkt Ingeborg voor die tijd nog even naar de vuurwerkshow die bij het verderop gelegen Disneyland Paris wordt afgestoken.

Vandaag reden we deze route:

We reden vandaag 635,0 kilometer, waarvoor 137,2 kWh energie nodig was. Het verbruik lag daarmee op 216 Wh/km. We vertrokken om 08:32 en kwamen aan om 22:04. Vier keer werd de auto geladen, waarbij er 109,9 kWh energie in de batterij werd toegevoegd. De gemiddelde rijsnelheid lag vandaag op 85,7 km/uur. De topsnelheid was 143,2 km/uur. Het hoogste punt van de dag lag op 143 meter. Buiten was het vandaag tussen de 17 en 35 graden Celcius.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag