MAANDAG 23 JULI 2018

open bekjes

Bij het plannen van deze vakantie was het idee om na een paar dagen in de buurt van Girona richting Baskenland te rijden. Maar Erwin zorgde voor een kink in kabel. Vorig jaar vond hij het Vivood Hotel vlak boven Alicante al en net voordat Ingeborg de eerst boekingen in Baskenland wilde doen gaf hij aan dat er in dit hotel dit jaar wel kamers vrij waren. Veel was er niet voor nodig om Ingeborg te overtuigen. Vivood leek op de site dezelfde sfeer te ademen als Juvet in Noorwegen. Ook zo'n plek die Erwin had gebruikt om Ingeborg te overtuigen daar eens heen te gaan.

Dus zakten we nog verder naar het zuiden af. Eerst net als vorig jaar de prachtige rit richting Valencia. Waarbij we onderweg op allerlei plekken stopten om windmolens van erg dicht bij te fotograveren, of om een half uur zoet te zijn met kolibries vastleggen en om oude stadjes te bezoeken. Daarna laden In Valencia. De accu moet propvol, want de route naar Benimantell gaat flink bergop en morgen hebben we ook nog een flinke rit voor de boeg. Als de accu vol is blijkt dat via Vivood en dan naar de supercharger in Murcia toch wel erg krap wordt. Wat nu? Bij Gandia blijkt een winkelcentrum met een destination charger (dat is een gewone laadpaal voor Tesla's waar je ook weer gratis gebruik van kunt maken). Dus rijden we daar naar toe. Wandelen even rond en eten wat. Een flink uurtje later hebben we weer een kilometer of 70 extra bereik en is het plan voor morgen gered.

Bij Benidorm verlaten we de snelweg en rijden de bergen in. Vlak bij het bekende vestingstadje Guadelest ligt Vivood. Het zijn net als bij Juvet allemaal losse huisjes met aan een kant een gigantisch raam. Hier kijk je niet in het bos, naar uit over het meer van Guadelest en bergen rondom. Het is werkelijk schitterend. 's avonds eten we nog wat in het restaurant en daarna kijken we nog even tijdens het douchen naar de sterren (ja ook in de douche sta je voor dat enorme raam).


  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag