WOENSDAG 25 JULI 2018

op zoek naar Sinterklaas

Na het ontbijt nemen we met enige weemoed afscheid van dit geweldigde hotel (we komen er vast en zeker terug). Er staat een behoorlijke rit op de rol vandaag, want we gaan op zoek naar Sinterklaas. Dus op naar Madrid, maar niet voordat we in Gandia wat stroom in de auto hebben geladen. Deze keer niet bij het winkelcentrum, maar bij de VVV. We hebben namelijk op een spaanstalige website gevonden dat daar een van de weinige snelladers van Spanje staat en dat het gebruik gratis is.

Eenmaal aangekomen krijgen we het ding niet aan de praat. Gelukkig biedt Google Translate uitkomst, want de site blijkt ook te melden dat je bij de VVV aan de overkant een pasje kunt lenen waarmee je de paal aan het werk krijgt. Dat klopt en zodra de electronen de auto in stromen lopen wij de winkelstraatjes in waar we bij de bakker een kop koffie drinken.

Dan naar Valencia, waar de auto nog even kort aan de Supercharger wordt gehangen om vervolgens door te rijden naar de nog maar een paar weken geleden geopende Tesla lader bij Atalaya Del Canavate. We zijn weer een bijzonderheid. Als we in het nabij gelegen benzinestation even een paar flesjes water kopen staat er bij terugkomst een auto van de Guardia Civil met twee kwijlende agenten voor onze auto. Erwin wuift dat ze wel even binnenin mogen kijken en onmiddelijk stappen ze uit. Begrijpen doen we elkaar niet, maar je ziet aan die lui dat ze zichtbaar enthousiast zijn.

Dan op naar het VP Plaza Hotel in Madrid. Het ligt midden in het centrum aan het Plaza Espagna en in de chaos en drukte van de stad rijden we nog wat verkeerd, maar eenmaal aangekomen blijkt het opnieuw een schot in de roos. Direct nadat we de koffers in de kamer zetten spoeden we ons naar de Sky Bar met een prachtig uitzicht over de stad. 's avonds besluiten we hier ook gelijk te eten.

Sinterklaas zien we echter alleen in onze dromen, dus ik hou het er voorlopig op dat hij toch echt een hoax is.


  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag