DINSDAG 17 JULI 2018

op naar Spanje

Vandaag nemen we met pijn in het hart afscheid van La Source du Bonheur. Gelukkig heeft de vader van Anja nog een lijstje dingen opgenoemd die we zouden moeten doen, dus reden genoeg om in de (nabije) toekomst terug te komen. Gelukkig weten we dat we naar een volgende geweldige bestemming gaan. Vandaag rijden we de andere richting uit en na een kilometer of 80 binnenwegen draaien we het Viaduc van Millau op. Het blijft ook na vele malen een indrukwekkende brug en bouwwerk.

Na de brug laden we de auto op en besluiten we het iets verderop gelegen La Couvertoirade te bezoeken. Dit goed bewaarde vestingstadje uit de 12e en 13e eeuw is leuk om te bezoeken en we wandelen er ook een behoorlijk tijdje rond. Dan rijden we verder richting zuiden. De wegen zijn heerlijk rustig en zelf het stuk tussen Beziers en Perpignan is niet heel druk. Dan doemen de Pyreneeën op en rijden we even later Spanje in. Ons tolkastje blijkt ook hier prima te werken. Na aan kilometer of 20 verlaten we de snelweg en draaien richting Figueres. Dan op naar Pau waar ons een kamer wacht in Mas Lazuli.

Bij het binnenstappen weten we gelijk weer waarom we hier naar terug wilden. Kleinschalig (20 kamers), ruime kamer en heerlijk rustig. We nestelen ons met een boekje en een drankje bij het zwembad (dit keer met ook de voeten goed in de schaduw) en tegen achten schuiven we in het restaurant aan waar we voor de eerste keer deze vakantie genieten van heerlijk tapas.

Facebook

  deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet vorige dag | volgende dag