woensdag 16 juli 2008

de twee
Twee nationale parken stonden vandaag op het programma: Grand Teton en Yellowstone. Nadat we van Carol en haar drie hondjes (Hopi, Sophia en Cheddar) afscheid hadden genomen en Ingeborg een paar Keen sandalen had aangeschaft, zetten we koers naar Grand Teton. Via de zeer toeristische plaats Jackson reden we het park binnen. Bergen met sneeuw en weiden met bloemen: het park deed ons denken een de Alpen. En dat alles met een lekker temperatuurtje maakte het bezoek aan dit park heel plezierig. Helaas waren we niet in de gelegenheid om veel tijd in het park door te brengen, want de weg naar Old Chico, waar we voor de komende vier nachten een cabin hebben gehuurd, was nog lang en liep dwars door Yellowstone National Park, dus even vaart maken was er niet bij.

Vroeg in de middag reden we Yellowstone binnen. Wat een gigantisch groot park is dit! Omdat we de komende drie dagen tijd genoeg hebben om het park te verkennen, was het nu een kwestie van doorrijden en even "snuffelen" aan wat het park te bieden heeft. Nou, dat zit wel goed! Veel afwisselende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen en wildlife. Vanmiddag hadden we het genoegen om bisons, herten, wolven, en een coyote te kunnen bekijken. Dat belooft dus wat voor de komende dagen. Iets na 6-en reden we Old Chico binnen, dat echt ver van de bewoonde wereld ligt. De eigenaresse van de cabin begroette ons heel hartelijk en vertelde honderduit over de cabin en de omgeving. Het huisje ziet er in het echt nog knusser uit dan op de website. Van alle gemakken voorzien.
Voor Erwin was het maar goed ook dat de reis van vandaag niet langer duurde, want hij heeft een griepje onder de leden en was dus erg moe (op dit moment ligt hij al te slapen). Hopelijk knapt hij gauw op om volledig van het vervolg van onze reis te genieten.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet