dinsdag 22 juli 2008

almost on top of the world
Vandaag rijden we, nadat we in een oude treinwagon (die dienst doet als koffietent en fietsverhuurbedrijf) in Nederland koffie hebben gedronken, twee scenic byways. De eerste is de Peak to Peak scenic byway, die vlak voor Rollinsville begint en via Nederland naar Estes Park leidt. De weg gaat door valleien en over bergen. De uitzichten zijn prachtig en er zijn veel trails die je kunt lopen. Hopelijk morgen gaan we op pad.

In Estes Park (waar het zeer toeristisch is) bezoeken we de Starbucks en kopen we bij de Safeway een dikbelegde sandwich voor onderweg. Dan rijden we Rocky Mountain National Park in, waar de Trail Ridge Road doorheen ligt. Kilometers lang klimmen we gestaag omhoog. Op een gegeven moment kijken we over de omliggende toppen heen en dan komen ook voor de eerste keer van de vakantie de fleecen tevoorschijn. Even later staan er ook geen bomen meer en nog even verderop liggen er aan alle kanten gigantische velden sneeuw. Uiteindelijk komen we op het hoogste punt van de pas, 3.713 meter boven zeeniveau. Daarmee is dit de hoogste geastfalteerde weg van Noord Amerika. Een heel indrukwekkende rit.

Na een lange afdaling met veel haarspeldbochten komen we bij Grand Lake, waar we onze sandwich opeten bij een recreational area voor de Arapaho indianen. Vervolgens rijden we door Winterpark, een bekende wintersport plaats, die nu vrijwel uitgestorven is. Opnieuw moeten we een flinke pas over om vervolgens via een klein stukje Interstate weer richting ons huisje in Rollinsville te rijden. "Thuis" aangekomen is het nog steeds heerlijk weer (25 graden) en gaan we vanavond weer lekker BBQ-en. Dit keer met houtskool..... als dat maar goed gaat, want wij luxepaarden zijn dat niet echt gewend.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet