zaterdag 26 juli 2008

naar Zwitserland en weer terug
Vanochtend lekker lui gedaan: wat later opgestaan en uitgebreid ontbeten met zelfgebakken croissantjes en scrambled eggs. Het weer was lang bewolkt dus we misten niets. Het stadje Durango waar wij verblijven ligt op ongeveer 2200 meter hoogte in de San Juan Mountains. Door deze bergen loopt de San Juan Skyway naar het noorden, naar het plaatsje Ouray (spreek uit joeree, met de klemtoon op -ree). Dat was onze bestemming van vandaag. De route is prachtig. Veel bomen, bergen, bergpassen en mooie houten huizen.

Eerste stop was Silverton. Dit is een oud mijnstadje midden in de bergen. In dit deel van Colorado zat een bloeiende mijnbouw dat zijn sporen in de natuur heeft achtergelaten: veel rood/oranje bergen en zelfs het water in de beekjes is oranje gekleurd. Silverton zelf is een piepkein stadje dat nu veel Amerikaanse toeristen trekt. Je ziet hier de vreemdste figuren. Hier stopt ook de stoomtrein die rijdt vanaf Durango. Na een koffiestop kwamen we terecht bij een veiling van oude spullen (een verkeerslicht...?). Heel grappig om te horen hoe de veilingmeesteres de spullen veilt (filmpje).

Door naar Ouray. Dat was ook het mooiste deel van de route. Dit deel van de San Juan Skyway wordt wel de "million dollar highway" genoemd. Hoge passen met wegen tegen de bergen aan. Veel fotomomenten! De plaats Ouray zelf wordt het Zwitserland van de VS genoemd. Deze naam moet zijn bedacht door een Amerikaan die nog nooit in Zwitserland is geweest, want op de bergen na, zagen wij geen enkele gelijkenis... Even rondgekeken en een wrapje genuttigd. Toen weer terug naar Durango. In het stadje nog even rondgekeken en daarna heerlijk terug naar ons stekkie.

deze website is ontwikkeld en gehost door InterBox Internet